Hurtigruta BLIR hotellskip i VU

Artikkelen er over 14 år gammel

Det har vært ønsket. Det har vært spekulert i. Nå er det avgjort; i siste del av Vinterfestuka 2005 får Narvik 310 ekstra hotellsenger. Det sørger hurtigruteskipet «MS Narvik» for.

DEL

– Vi i Ofoten og Vesteraalens Dampskibsselskap (OVDS) har ikke satt oss ned og finregnet på fortjeneste i dette tilfellet. Fra vår side ønsker vi å bidra til å løse et overnattingsproblem i siste del av VU. Vi har ingen ønsker om å knekke hotellnæringen i Narvik, sier Knut Sevaldsen i OVDS.

POSITIV STEVNEKOLLISJON

Saken er nemlig den at Narvik Slalåmklubb skal arrangere Hovedlandsrennet for 13-14-åringer i mars neste år. Det betyr at det oppstår en stevnekollisjon med Vinterfestuka.

– Men det er en positiv stevnekollisjon for alle parter. Vi får 260 unge løpere, pluss foreldre og ledere til byen. Totalt blir dette 500-600 gjester, og disse trenger overnatting. Når Narvik totalt har 450 hotellsenger å by på om vinteren, så sier det seg selv at vi trenger noen ekstra. Derfor er vi interessert i å bruke hurtigruta som vi har veldig positiv erfaring med fra to tidligere store arrangement, sier Kjell Krane i Narvik Slalåmklubb.

VEKST SKAPER VEKST

Også for Stiftelsen Vinterfestuka er det viktig at OVDS legger hurtigruta «Narvik» som hotellskip i hjembyen i noen dager.

– Heller ikke vi ønsker å ødelegge for hotellnæringa i Narvik, men vi har som mål å trekke enda flere gjester til byen under festivalen enn vi gjør nå. Spesielt har vi jobbet lenge mot det svenske markedet; målet er at folk som bor langs malmbanen skal strømme til Narvik under VU. 2005 er jo også et helt spesielt år, siden det markerer 100 årsjubileet for unionsoppløsningen. Den skal som kjent markeres spesielt her i Narvik, og jeg tror det kommer til å bety økt besøk. I så måte er tilbudet fra OVDS viktig. Dette er en typisk vinn-vinn-situasjon, som vil bidra til økt vekst for alle.

Det sier daglig leder i Vinterfestuka, Steingrim Sneve.

Og troen på at vekst skaper vekst deles av Bjørnar Mikkelborg i Folkets Hus. Det var han som tok initiativet til å etablere dette samarbeidet med OVDS etter selv å ha mottatt flere henvendelser fra kulturaktører og organisasjoner som ønsket å komme til Narvik under Vinterfestuka.

KAN BLI PERMANENT

Det at hurtigruteskipet MS Narvik blir liggende som hotellskip fra 10. - 13. mars, betyr ikke bare at byen får 150 ekstra rom - eller 310 ekstra senger. De blir også rimelige. Eller hva sies om priser per natt inkludert frokost fra 450 kroner til 800 kroner? Den siste dersom man velger å ha lugaren alene.

Alle lugarene har hotellstandard. I tillegg har MS Narvik restaurant og kafeteria som vil være åpen for byens befolkning og gjester både på dag- og kveldstid mens skipet ligger til kai i Narvik.

Hurtigrutehotellet er i utgangspunktet et engangsfenomen. Men dersom det viser seg at tilbudet blir ettertraktet, og at det trekker flere gjester til Vinterfestuka og Narvik enn det som tradisjonelt kommer - da vil OVDS vurdere å gjøre tilbudet permanent.

Artikkeltags