Imponerende hos 30-åring

Artikkelen er over 15 år gammel

Varmest og lengst applaus mottok Ferid Begovic etter sangen om Maria.

DEL
Eleven som kommer fra Bosnia er rammet av Cerebral Parese, og er et eksempel på at Solhaugen videregående skole i Narvik fungerer inkluderende og oppdragende. I går inviterte 30-årsjubilanten til åpent hus og show. Invitasjonen står ved lag i dag.
Vi opplevde sceneshowet som imponerende godt laget. Elever fra de ulike linjene presenterte både antrekk og sine fag, svært engasjert og oppdatert var de også.
Det var ingen tvil om at fokus lå blant annet på Narvik sykehus, akuttkirurgi og fødeavdeling. Publikum i en fullsatt sal fikk sett hva det vil si å være fødende uten et godt tilbud i Narvik, for ikke å snakke om å være så dårlig at ambulansepersonellet valgte å «velte» pasienten ned fra sykebåra. Applausen viste at poengene kom tydelig fram.
FAVNER BREDT
Interessant var det å se elevarbeider fra år tilbake, demonstrert fra scenen sammen med antrekk av nyere dato. Alt dette av flinke mannekenger, bare et lite minus for kroppsholdninger.
Blant alt som sitter i minnet, var de visuelle presentasjonene som vitner om at Solhaugen er en kreativ skole med plass til mangfoldet. Et par reklameinnslag tyder på at elevene har fått god ballast fra undervisningen.
STOLT AV SKOLEN
– Hvert år får vi nye utfordringer fra elever som vil og skal sette oss på prøve. Søkningen til skolen er stor, heldigvis er elevene stolte av skolen når de slutter - og svært gode ambassadører, forteller inspektør Karin Fjeld.
Det er i år 30 år siden Solhaugen videregående skole åpnet dørene for publikum. I 1995 ble Framnes videregående skole slått sammen med Solhaugen, som i dag har 230 elever og 75 ansatte.
Karin Fjeld forteller at elevene gjennomgår en fantastisk utvikling, ikke minst personlig utvikling som gjør de rustet til nye utfordringer.
– Vi jobber for å ta i bruk hele mennesket. Flotte eksempler på at vi lykkes er sceneshowet med elever som tør å vise seg fram. Entusiasmen er voldsom og hele huset er involvert. Som ansatt er jeg stolt av at også multihandikappede er med på scenen, sier Fjeld.

Artikkeltags