Jenny får dirigere orkester

Artikkelen er over 8 år gammel

Sjekk hvilken TV-kanal som satser på Jenssen.

DEL

Fremover har tidligere fortalt at Jenny Jenssen-fansen har jobbet intenst for å få Bjerkvik-sangerinnen med på neste runde av "Det Store Korslaget" på TV2. Men nå har NRK kommet TV2 i forkjøpet.

På sin høstlansering onsdag ble det nemlig klart at Jenssen er en av deltagerne i nyskapningen Maestro.

En rekke kjendiser skal der dirigere selveste Kringkastningsorkesteret. Kjendisene som blir dirigenter blir: Mia Hundvin, Petter Scherven, Christian Borch, Aslak Borgersrud fra Gatas Paralment, Johannes Joner, Phung Hang og Hilde Louise Asbjørnsen.

I tillegg til Jenny Jenssen.

- Jeg storgleder meg. Selv om jeg ikke har snøring på dirigering, sier en sprudelnde og optimistisk Jenny Jenssen til fremover.no.

"Hit-linjer"

Ideen med programmet er folkeliggjøre klassisk musikk.

- Det er valgt ut noen "hit-linjer", som vi skal dirigere. Så skal orkesteret selv med mentometerknapper velge oss, sier Jenny.

Hun har selv riktignok ståttt bak noen danseband-klassikere, men klassisk musikk er det nok ikke mange som forbinder med Jenny Jenssen.

- Jeg gikk jo på musikklinja i Narvik på videregående og fikk nok litt overdose der. Men broren min var veldig glad i klassisk musikk. Da han gikk bort for noen år siden delte jeg og min søster hans platesamling. Den har jeg hørt mye på, og merker at det kommer godt med i denne konkurransen, sier hun.

Fra denne uken

Opptakene begynner allerede denne uken, mens programmet skal sendes fra starten av oktober.

Programleder for satsingen er Espen Beranek Holm.

Artikkeltags