Jenny lager supershow i Narvik

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Gamle stjerner og unge talenter står side om side på ­scenen når ­Jenny Jenssen inviterer til fest i Narvik kulturhus.

Jenny fra Bjerkvik fylte 50 år tidligere i år. Samtidig er det 40 år siden første gang hun sto på scenen og opptrådte for betaling; 25 kroner for å være helt presis. 1. november skal begge begivenhetene markeres med en helaftens festforestilling i Narvik kulturhus.

Blir filmet

Det blir bare denne ene forestillingen. Men Jenny Jenssen og ektemannen Tor Søreng ­i selskapet Pinadø jobber med å få finansiert ­filming av konserten, og da kan både NRK og TV2 være interessert.

– Vi er ennå ikke i mål med dette, men ser for oss et program hvor det som skjer på scenen i Teatersalen klippes sammen med opptak av natur og folkeliv i distriktet, forteller Jenny Jenssen.

Allsidige Jenny Jenssen har gitt ut 18 egne album. I tillegg har hun medvirket på flere samleplater.

Så med et samlet platesalg på drøyt 300.000, så har hun mer enn nok av egne låter til å sette sammen flere ­konsertprogram. Men det blir ikke tilfellet denne gangen.

– Nei, vi ønsker å vise et tverrsnitt av bredden i det Jenny har vært med på i løpet av disse 40 årene. Som artist innen country og dansebandsjangeren, men også som deltaker i TV-produksjoner som «Stjernekamp» og «Maestro», forteller Tor Søreng.

– Forestillingen blir todelt. Den første delen kan vi kalle «Dette er mitt liv ...», den andre «Dette har jeg blitt», forklarer Jenny Jenssen.

Møter idol fra 70-tallet

Det betyr at publikum også får møte operasangeren og dirigenten Jenny Jenssen. For å nevne et par innslag.

– I tillegg er jeg litt stolt av å kunne presentere to store, ­norske artister fra 1970-tallet. Da jeg vokste opp var Stein ­Ingebrigtsen og Dag Spantell to av de artistene jeg virkelig så opp til. Og det var ikke bare jeg som følte det slik; Stein og Dag var skikkelig store popstjerner.

– Jeg husker hvor lykkelig jeg var da jeg fikk anledning til å møte dem back stage i en campingvogn på Myrlandshaug i Gratangen. Nå har de takket ja til å være med i showet mitt, og kommer for å synge en kavalkade over noen av sine store hits fra 70-tallet. Til og med campingvogna fra den gangen skal vi ha med på ­scenen, ­forteller Jenny.

Skal lære bort joik

På gjestelista står også skuespilleren Mikkel Gaup og dragduoen «Delicious».

– Det er to fantastiske artister som har et show som er en blanding av humor og overdådige kostymer. Den ene av dem syr også alle kostymene mine. «Delicious» er vel etablert sørpå, og folk kan glede seg til å få oppleve dem i Narvik, sier ­Jenny.

Mikkel Gaup er en annen ­artist Jenny kjenner godt. Derfor har lyst til å ha også han med i forestillingen sin. Nøyaktig hva Mikkel Gaup skal bidra med er ennå ikke klart. Men han skal blant annet lære publikum å joike.

Ikke noe show uten et godt band, og det blir lokalt – nemlig LKAB Big Band under ledelse av Runar Sollie.

– For oss blir dette en flott og spennende jobb. Storbandet har aldri tidligere spilt låtene til Jenny Jenssen, Dag Spantell ­eller Stein Ingebrigtsen. Men vi er vant med å akkompagnere små- og store artister, så dette oppdraget ser vi frem til – sier Runar Sollie.

Unge talenter

– Jeg har aldri glemt hvor jeg kom fra, og hvor viktig det er for unge utøvere å få en scene å stå på. Derfor har vi invitert flere unge med i showet. Fra Bjerkvik kommer Kristin ­Mellem Storø og Aaron Blåsmo Frantzen, fra Narvik skal danserne i en hip-hop-gruppe delta. Det samme skal tre jenter, som ikke er valgt ut ennå. For ikke å glemme min gamle klassekamerat Johnny «Guitar» Kristiansen, forteller Jenny.

Artikkeltags