«Joffen»slo an tonen

Artikkelen er over 14 år gammel

BALLANGEN: Løytnant Knut Erik Sundquist er ikke ulik mer kjente «Joffen» - eller Fridtjof Nordnes. Og kunne gjort seg godt i samspill med entertaineren fra nord. Tirsdag kveld slo musikeren i Forsvarets Musikkorps Nord-Norge an tonen for en svært trivelig kveld.

DEL

Kjeldebotn Samfunnshus var fylt til nesten siste stol, og det var en svært så hjemmekoselig stemning i lokalene der publikum og korps raskt fant tonen.

DIGGET

Konserten ble innledet av Kjeldebotn musikkforening med nærmest «diggende» profesjonelle musikere fra Harstad som publikum i salen. Etter en sjøreise over Ofotfjorden, som beskrives som en «frisk overfart», er medlemmene i Forsvarets Musikkorps glade for å ha fast grunn under føttene. Nå gynger de takten mens den lokale musikkforeningen spiller opp med «Sol og vår», «Jamaican Rumba» og «The best of Elton John» under ledelse av dirigent Runar Sollie; som i sin «forsvarskarriere» kan se tilbake på en plass sammen med de uniformskledde forsvarsmusikerne. Og det er slett ingen dårlig start på en konsert der musikk og latter gikk hånd i hånd.

Selv om det er Arvid Engegård som er korpsets kunstneriske leder, dirigent og solist for programmet som har tittelen: Det var en gang...

Er det altså Sundquist på kontrabass som tar den hele og fulle regien på den musikalske reisen som innledes med «Trollkvenna» av Bjarne Brustad med solist Arvid Engegård før korpset spiller opp med Symfoni nr 41 av Wolfgang Amadeus Mozart.

FAVORITT-KONSERT-STED

Men før vi kommer så langt i programmet forteller en blidspent Knut Erik Sundquist at Kjeldebotn er divisjonsmusikkens nye favoritt-konsert-sted. Og han mener det åpenbart. Fenrik og trompetist Eyvind Klæboe bekrefter at medlemmene synes det er svært hyggelig å være tilbake i Kjeldebotn, og sier de på slike steder møter et helt annet publikum enn på større steder. Det blir mer løs snipp for korpset som har sin konsertarena i hele Nord-Norge.

Kveldens «Joffen» stusser litt over at dirigent Runar Sollie fikk konfekt før han forlot bygda og konserten, med lette hentydninger til at det ikke fantes uniformer i Sollies størrelse da han spilte i divisjonsmusikken.

TESTET PUBLIKUM

– Mozart var det største musikkgeniet som har levd. Og så har vi selvfølgelig Michael Jackson og Runar Sollie...

Etter en liten «spørrekonkurranse» for å teste publikums kunnskaper om verdens største komponist, fikk et humørfylt publikum servert et konsertprogram som tok «luven« fra de fleste.

Men selv om det musikalske sto i sentrum denne kvelden, fikk Sundquist med kontrabassen vise at han kan mer enn å håndtere sitt instrument.

– Sant, det var nå godt han tok fela med, sier han henvendt til sin dirigent Arvid Engegård, som i fantastisk samspill med nettopp kveldens «Joffen» ga publikum gåsehud med sitt spill.

Under nest siste nummer i programmet: «Sheherazade» av den russiske komponisten Nikolai Rimskij-Korsakov, manglet han heller ikke en kommentar. Først testet løytnanten ut publikums måte å uttale tittelen på verket, før korpsets kunstneriske leder fikk sitt:

– Det oppsto en liten...

– Han Arvid hadde feil sats med...

Og etter å ha hentet både sats og ledet korpset sitt gjennom en musikalsk eventyrreise, ble konserten avsluttet med at Kjeldebotn musikkforening, ifølge Kjeldebotns egen Einar Gabrielsen, fikk «spise kirsebær med de store».

Artikkeltags