I en fin blanding av dypt alvor og befriende humor, geleidet Hanne Krogh rundt fire hundre publikummere gjennom julens glade budskap.

Begivenhet

Salangen Kirke var fylt til trengsel da Kjølenkoret, Gratangen Barnekor og Bardu Korforening opptrådte sammen med Hanne Krogh og hennes musikere mandag kveld. I hele høst har korene øvd til denne konserten, og den vil bli stående som kanskje høstens fineste musikkbegivenhet i Sør–Troms. Her smeltet amatørene sammen med dyktige musikere, og Hanne Krogh trollbandt publikum med kjente og ukjente julesanger, sine små fortellinger og anekdoter. På en levende og ekte måte trakk hun fram det enkle men viktige budskapet i Juleevangeliet, nemlig historien om Jesus og at julen er en høytid der ettertanken og refleksjonen over livet bør stå i sentrum.

– Det engelske ordet for jul beskriver hvordan mange har det akkurat nå; krist og mas, sa Hanne Krogh. Hun oppfordret dermed alle til å ta en pause fra den kommersielle og masete julefeiringen, slappe av og la refleksjonen og nærværet til de man er glade i komme i sentrum.

Godt samarbeid

Lokale krefter fikk lov til å sette sitt preg på konserten. Anne Margrethe Nordbye fra Lavangen og Kristin Molund fra Gratangen sang solo, Ronald Forsaa tok en nordnorsk variant av julefortellinga og Benedicte Løkse (7) og Martin Myrvoll (6) tok utfordringen på strak arm og sang sammen med Hanne Krogh på «Julekveldsvisa». De voksne koristene sang i bakgrunnen på mange av sangene og sørget for et helhetlig og sterkt tonebilde.

Til tross for bare en gjennomkjøring før konserten, klarte dirigentene Hans Erik Børve og Tom Cato Amundsen å får presisjon og flyt i samarbeid med perkusjonist Tarjei Nysted og kapellmester Stein Austrud. Men den som nok fenget publikum aller mest, var solist Torstein Sørdahl. Han sang med kraft og tyngde, og i sin versjon av «O Helga natt» og i duetten med Hanne Krogh på «You raise me up» reiste nakkehårene seg hos publikum.

Et flott gjennomført arrangement i Salangen Kirke ble avsluttet da koret toget ut i allsangen av «Deilig er jorden».