Kalenderen er laget til inntekt for Kreftenheten ved sykehuset i Narvik

Grugleder seg

– Kalenderen vi laget til inntekt for Kreftenheten ved sykehuset i Narvik er bare barnemat i forhold til hva vi utsetter oss for på scenen. Da var det bare én fotograf å forholde seg til. Det blir noe annet med 450 publikummere i salen, mener Havaas Olsen.

Godt kalendersalg

Narvik Teaterlag har fått mange positive tilbakemeldinger på at det ble produsert en egen kalender i tilknytning til forestillingen.

– Vi har blitt kalt både modig og tøff. Men det er også noen som er negative. Spesielt de som ikke har kjøpt kalenderen, og ikke aner hva slags bilder det er snakk om. Nesten alle kalenderne er nå utsolgt. Akkurat nå har vi rundt 60 kalendere igjen, men disse håper vi blir solgt under forestillingene.

– Vi synes bildene som Grethe Einarsen tok er for fine til at kun et fåtall støttespillere til kreftenheten på sykehuset skal få se dem, forteller Marita Havaas Olsen.

Basert på en sann historie

Kalenderpikene er basert på en sann historie. Den handler om en gruppe husmødrene fra Yorkshire i England som kastet klærne for kreftsaken. Både kalenderen de laget, og historien om dem ble gedigne suksesser. Narvik Teaterlags oppsetning gjøres i samarbeid med Nordland Teater, og har premiere fredag 22. november. Stykket vises også dagen etter.