Torsdag ettermiddag ble pengene overrakt til kreftenheten ved sykehuset i Narvik.

Som i originalen

Et lite tilbakeblikk:

Da Narvik Teaterlag i november i fjor valgte å sette opp teaterstykket «Kalenderpikene», ble det samtidig tatt bilder med tanke på å lage en egen kalender.

Les også: Kaster klærne for kreft.

Akkurat som det ble gjort i originalhistorien fra Yorkshire i England, hvor en gruppe husmødre kastet klærne for kreftsaken etter at mannen til en av dem døde av sykdommen.

Historien om dem endte i en gedigen suksess, og ble både til film- og et teaterstykke som senere er satt opp over store deler av verden. Også i Narvik, hvor teaterlagets kalender ble trykket i et opplag på 500.

Mer enn til en sofa ...

De engelske kalenderpikene hadde opprinnelig satt seg mål å samle inn nok penger til å kjøpe én ny sofa til pårørenderommet på sykehuset. Det klarte de med glans.

Les også: Fornøyde kalenderpiker.

Og med de 60.000 kronene som Narvik Teaterlag kunne overrekke til enhetsleder Britt Kolloen og kollegene hennes, så burde det holde til minst en ny sofa til kreftenheten på sykehuset i Narvik også.

For det er nye møbler og annet nødvendig utstyr for å innrede rommene, øke komforten, og gjøre dem litt koseligere pengene skal brukes til – forteller Britt Kolloen.

Er avhengig av gaver

Og fortsetter:

– Det kan være en ny kaffetrakter, noen bilder til å pynte opp med, abonnement på aviser og magasiner – eller rett og slett litt sjokolade som pasientene og deres pårørende kan kose seg med.

– Vi får ikke penger av Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) til slike saker, så vi er helt avhengig av å få gaver. Det får vi heldigvis ofte. De som gir er pasienter, etterlatte, eller som nå Narvik Teaterlag. Vi setter utrolig stor pris på en få en slik gave fra dem, sier Britt Koloen.

Ga bort resten av kalenderne

Det var teaterlagets leder, Marita Havaas Olsen, som overrakte pengene fra kalendersalget. Hun fortalte at lagets medlemmer følte at det var helt naturlig å gi overskuddet fra kalendersalget til ... «ei avdeling hvor noen og enhver av oss, eller våre familiemedlemmer, kanskje havner en dag», som hun sa det.

Se bildeserie: Kalenderpikene byr på seg selv.

Det hører med til saken at ikke samtlige av de 500 kalenderne ble solgt. Men de få som var igjen ble overrakt til kreftenheten sammen med sjekken. Der vil de bli hengt opp til pynt og informasjon rundt omkring på pasientrom og i avdelingen.