Derfor stiller den «buketten» du ser på disse bildene opp i en egen aktkalender, som er i salg fra lørdag formiddag.

Opplag på 500

Lørdag formiddag står skuespillerne både på Amfi, og på Narvik Storsenter for å selge kalenderne.

– Vi har trykket opp totalt 500 kalendere, og vi håper den selges ut raskt. Er interessen stor vurderer vi å trykke flere. Bildene i kalenderen er tatt naken slik de opprinnelige kalenderpikene gjorde det, forteller Marita Havaas Olsen i Narvik Teaterlag.

Premiere 22. november

Bakgrunnen for hele kalenderprosjektet ligger i forestillingen «Kalenderpikene», som teaterlaget spiller i kulturhuset 22. og 23. november.

Den forteller historien om en gjeng damer som bor i et lite tettstedet i Yorkshire i England. Da ektemannen til den ene av dem dør av blodkreft får de andre et brennende ønske om å bidra til kreftsaken. Det gjør de etterhvert med en kalender som viser damene mens de utfører huslige sysler splitter naken.

For å gjøre en lang historie litt kortere; kalenderen blir en kjempesuksess, damene blir berømte og historien blir filmatisert med Helen Mirren og Julie Waters i de to største rollene.

Godt billettsalg

Om damene i Narvik Teaterlag kan forvente seg like heftig berømmelse er vel lite trolig. Men billettsalget til lagets to forestillinger i slutten av november går i alle fall strykende.

– Hittil har vi solgt mer enn 500 billetter av de totalt 850 som blir lagt ut. Så vi regner med at det blir to fulle hus, forteller Havaas Olsen.

Alt går til kreftavdelingen

Men fra lørdag formiddag er det salget av kalenderen som gjelder. Den koster 150 kroner per stykk. Vi nevner prisen fordi overskuddet går uavkortet til kreftenheten ved sykehuset i Narvik. Teaterlaget har et ønske om at pengene skal brukes til å gjøre hverdagen for kreftpasientene på sykehuset så bra og bekvem som mulig.

Fra mandag i neste uke selges kalenderen i Galleri My, Urmaker Karoliussen, og Christiania Glasmagasin.