Klar med mandagskåserier

Norske skijegere fra SS fotografert i Finland. Bildet er hentet fra Arne Håkon Thomassens bok «Bli med oss nordover norske SS-frivillige i Karelen 1941-45»

Norske skijegere fra SS fotografert i Finland. Bildet er hentet fra Arne Håkon Thomassens bok «Bli med oss nordover norske SS-frivillige i Karelen 1941-45» Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

De tradisjonsrike mandagskåseriene i Narvik åpner sesongen 4. november.

DEL

Som alltid foregår de fleste av dem i Sjømannskirka i Narvik, og som vanlig er 2. Verdenskrig et sentralt tema. Det er vel ganske naturlig med den posisjonen Narvik tross alt hadde under krigen.

Godt besøkt

– Men vi er veldig godt fornøyd med at to av de fem mandagskåseriene i høst har helt andre lokale tema enn krigen.

Det sier Geir Horrigmoe. Han er leder av Ofoten slekts- og historielag som arrangerer mandagskåseriene. Foredragene er populære, og i fjor var gjennomsnittsbesøket på 80 personer. Det betyr at kaféen i Sjømannskirka stort sett var full. Utfordringen for arrangøren er at det er vanskelig å trekke yngre folk.

Dette er høstens tema:

Mandag 4. november kan folk møte Aslak Markussen i menighetssalen i Bjerkvik. Der kåserer han over temaet «Minner fra etterkrigsårene på Seines og i Bjerkvik».

Mandag 11. november i Sjømannskirka tar Harald Ericson fra Kiruna for seg historien om «Den glemte armeen De norske polititroppene i Sverige under andre verdenskrig».

Mandag 18. november i Sjømannskirka presenterer Arne Håkon Thomassen over sin ferske bok «Bli med oss nordover norske SS-frivillige i Karelen 1941-45».

Mandag 25. november i Sjømannskirka er temaet «Prost Jakob Anderssen i Ofoten: en prest til besvær». Foredragsholder er Roald Kristiansen fra Universitetet i Tromsø.

Sist ut i høst er Viggo Kristensen, som 2. desember tar for seg historien om Framnes fort 1940-45». Også det foredraget vil bli avholdt i Sjømannskirka.

Artikkeltags