Gå til sidens hovedinnhold

Musikere fra Narvik sentrale i sommerens stormønstring

Artikkelen er over 4 år gammel

Narvik skolekorps var en selvsagt gjest på helgens regionstevne for skolekorps.

Lørdag og søndag gjenlød tettstedet Melbu av korpsmusikk. Gater, torg og parker var fylt av 500 musikanter fra hele regionen.

Narvik skolekorps var en selvsagt gjest da 65-års jubilanten Melbu skolekorps i samarbeid med nylig gjenoppståtte Stokmarknes skolekorps inviterte til regionstevne for skolekorps 16. til 18. juni.

Hele 22 skole- og generasjonskorps, fra Rana i sør til Tromsø i nord, hadde tatt turen til Hadsel kommune.

I tillegg var flaggskipet for dedikerte, unge musikere; Troms og Nordre Nordland Regionkorps (ToNN) på plass – både for å spille under den offisielle åpningen på torget samt være toppen av kransekaka under lørdagens festmiddag, men også for å gi ungdommer mulighet til å prøvespille for opptak i korpset.

Toneangivende

Narvik skolekorps er allerede godt representert med nå ikke mindre enn 7 musikere etter at saksofonistene Elise Kristiansen og Trym Fridfeldt overbeviste sensorene søndag, og ble tatt inn i det gode selskap. Nå venter enda større musikalske utfordringer.

Fra før sitter Samuel Dalheim, Camilla Jakobsen, Aksel Norum og tvillingene Ingrid og Sigrid Engmo i korpset. Det sier ikke så rent lite om kvaliteten på det arbeidet som gjøres i korps og på kulturskole i Narvik når vi kan skryte av at ToNN i helga også var forsterket med Ida Pettersen Tande, Andreas Norum og Ruben Bratli – under mangeårig dirigent Erlend Eides siste, følelsesladde seminar og konsert med orkesteret.

Sosial og musikalsk gevinst

Selvsagt stod parade, marsjering og minikonserter i fokus under helgas fargerike og fasetterte stormønstring i Vesterålen, men nær like viktig er det sosiale i slike sammenhenger; barn og ungdom utveksler vennskap på tvers av alder og ulike miljøer. Det er uorganisert lek og moro, grilling, bading og disco.

Saken fortsetter under bildet:

 

Og rekordomsetning i kiosken på hjørnet. Og selvsagt noen praktiske utfordringer når 24 unge musikanter og 4 voksne skal sove på samme, lille klasserom. At været ikke var det aller beste, blåste man bare bort.

Imponerte

I noen år har rekrutteringen til korpsmiljøet vært utfordrende, men vinden har snudd. Narvik skolekorps har opplevd en fin tilvekst av unge aspiranter, men har selvsagt plass til flere som vil lære at sammen kan vi skape vakker musikk. Og det finnes ingen reservebenk i korps, her alle like viktig om de kan tre noter eller man er viderekommende. 

Det er all mulig grunn til å være stolt av Narviks representanter der de imponerte med marsjering bare Garden gjør bedre, sine flotte uniformer og korpsets  ”piece de resistance”; marsjen Narvikgutten.

Saken fortsetter under bildet:

 

Hadsels ordfører, Siv Dagny Aasvik satte ord på det i sin åpningstale: ”Jeg blir fylt av glede og beundring når jeg ser korps i aksjon, enten dere kommer marsjerende gjennom gatene eller gjennomfører flotte konserter.”

Neste mulighet til å oppleve Narvik skolekorps i full utfoldelse er 21. oktober da NNM i korpsmusikk arrangeres for første gang i Narvik. Skolekorpset er teknisk arrangør. Og i 2018 feirer Norges Musikkorps Forbund sitt 100-års jubileum, noe som vil bli behørig markert over hele landet. Også i Narvik.

LES OGSÅ: Camilla (17) har fått ett av tre stipend og skal til USA for å lære

Kommentarer til denne saken