Blåste i hele ferien

Rødt kurs : Her er Rødt Kurs samlet etter avslutningskonserten dominert av Narvik skolekorps.

Rødt kurs : Her er Rødt Kurs samlet etter avslutningskonserten dominert av Narvik skolekorps.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Hele 18 unge musikere fra Narvik skolekorps blåste en lang marsj i den tradisjonelle ferien.

DEL

De deltok på musikalsk sommerkurs på Soltun Folkehøgskole. Aldri før har skolekorpset rekruttert så mange til sommerens musikalske høydepunkt.

Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

I valget mellom late dager på sommerferie med kjernefamilien og knallhard musikalsk- og sosial øving ei uke til ende var det unison enighet blant ”våre” korpsmusikanter om at sistnevnte alternativ var langt å foretrekke.

Opp tidlig og sent i seng, disiplin, møteplikt, praksis og teori i timevis, mobilfri og totalt fravær av Pokémon GO var gjennomgangsmelodien på Soltun Folkehøgskole på Evenskjer, som så mange ganger før var regional arena for kursene.

Tilbud til alle

Norges Musikkorps Forbund (NMF) med nær 70 000 medlemmer er landets største frivillige kulturorganisasjon og ”Blås i ferien” er det snart hundreårige forbundets sommerkurs, et tilbud til korpsmusikanter på alle trinn.

Enten noen dager eller ei hel uke med kollektivt samspill og personlig utvikling, inspirasjon, utenommusikalske aktiviteter og møte med nye og gamle venner.

Kursene holdes en rekke steder i landet og er jevnt over fulltegnede – og det må jo glede Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon Magnus som er det norske musikkorps' høye beskytter.

Erlend-Eide: Musikalsk leder Erlend Eide.

Erlend-Eide: Musikalsk leder Erlend Eide.

Gult, rødt og svart

Kursene er delt inn i 3 kategorier; Gult kurs er for de yngste musikantene og går over noen få dager mens rødt kurs varer en uke og arrangeres for de som har spilt noen år.

Gjennom uka spilles det mye forskjellig musikk, det er fokus på samspill, gruppeundervisning, ensembler, og en rekke andre musikkrelaterte fag. Og selvsagt sosial aktivitet og trivsel.

Svart kurs varer også i 7 dager og er tilbudet til de med lang fartstid på instrumentet sitt og som kanskje har ambisjoner utover deltakelse i korps alene.

Størst: Saksofonistene utgjorde den største gruppa.

Størst: Saksofonistene utgjorde den største gruppa.

Det jobbes med konserter, improvisasjon, komposisjon og samspill og perfeksjonering på eget instrument.

For alle gruppene kulminerer det med en heftig og variert avslutningskonsert – selvsagt med foreldre, foresatte, besteforeldre og søsken stolt og imponert til stede.

Drømmen om ToNN

Alle kursene ledes av profesjonelle musikere og kjente størrelser som tubadame og kompositøse (sic) Elisabeth Vannebo og musikeren og dirigenten Erlend Eide var ansvarlige for den musikalske ledelsen på Soltun.

Eide er for øvrig dirigent for regionkorpset for Troms- og Nordre Norland (ToNN). Korpset er et av tre regionkorps i Nord-Norge og tar inn medlemmer fra Troms, Vesterålen, Lofoten og Ofoten.

Avansert: Avslutningskonserten bød på avansert korpsmusikk.

Avansert: Avslutningskonserten bød på avansert korpsmusikk.

Innlemmelse i ToNN er mange korpsmusikanters store drøm og alle som har fylt 13 år kan prøvespille på sommerkursene med håp om opptak.

Flere av medlemmene i Narvik skolekorps er allerede medlemmer og flere har prøvespilt og vil bli tatt opp.

Det er en fin honnør til det arbeidet som gjøres her i Narvik.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android

Artikkeltags