Bremnes avslutter Hamsundagene

Setter punktum: Brødrene Lars og Ola Bremnes er de som skal avslutte årets Hamsundager i Hamarøy. Det skjer med bokslipp og konsert.

Setter punktum: Brødrene Lars og Ola Bremnes er de som skal avslutte årets Hamsundager i Hamarøy. Det skjer med bokslipp og konsert.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Brødrene Bremnes avslutter Hamsundagene 2016 med konsert i Hamarøy kirke. Med seg i bagasjen har de blant annet en splitter ny visebok og verdenshitten «Elias sang».

Det forteller Anita Overelv, som er produsent for Hamsundagene.

Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

Boklansering

Under Hamsundagene lanserer Ola Bremnes boken Nordnorsk sangbok fra Petter Dass til Moddi.

Boken gis ut på Kagge Forlag og er en unik samling av nordnorske viser. Her er alt fra Petter Dass hyllest til Gud og natur, via Arvid Hanssens fantastiske Kom sommarvind, til Hekla stålstrenga og Lene Marlin.

Trubaduren Ola Bremnes har samlet noen av de fineste sangene landsdelen har å by på. Resultatet er en bok som inspirerer til allsang og moro, til glede under midnattssol og i mørketid. Dessuten får du gode historier om sangene og menneskene som har laget dem.

Kirkekonsert

Ola og Lars Bremnes avslutter årets festival med en konsert i Hamarøy kirke søndag 7. august. De to brødrene har hver for seg og sammen skrevet noen av landets mest kjente og kjære sanger.

Følg Fremover på Facebook og få siste nytt først

Til kirkekonserten har de med seg et program fylt av tro, håp og kjærlighet. Og en god porsjon humor er det alltid plass til i en konsert med brødrene Bremnes.

Hamsundagene

Hamsundagene 2016 foregår mellom 3. og 7. august på Hamarøy, og er en av landets eldste kulturfestivaler. Annet hvert år siden 1982 har Hamarøy invitert til festival i Æventyrland.

Musiker, forfatter og trubadur Ola Bremnes trenger strengt tatt ingen nærmere presentasjon. Han er mannen bak sangen som har ligget lengst på Norsktoppen, hele 95 uker: «Mi pia. Din gutt». Ola Bremnes har utgitt soloplater og plater sammen med søsknene Lars og Kari Bremnes. Ola er skaperen av «Har du fyr» som også er kjent gjennom Hekla Stålstrengers coverversjon.

Med arabisk undertekst

Broren Lars Bremnes er tekstforfatter, låtskriver og visesanger. Han har skrevet sangen som er blitt en moderne favoritt i nordnorske bryllup: «Å kunne æ skrive». Hans siste singel «Elias sang» handler om flyktningekatastrofen. Musikkvideoen er nå sett over 300.000 ganger har også fått arabisk undertekst.

Vi ser frem til nasjonal boklansering og en konsert som rører og berører, sier Anita Overelv i Hamsundagene.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android

Send inn tekst og bilder «

Del tekst og bilder fra din kulturopplevelse med oss, eller send forhåndsstoff til redaksjonen

Artikkeltags