Kulturprisen til Jan Johnsen

FORTJENT: Jan Johnsen ble hedret som fortjent for sin store, frivillige innsats gjennom mange år da han lørdag ble overrakt Lavangen kommunes kulturpris for 2014 av ordfører Erling Bratsberg. Foto: Harold Jenssen

FORTJENT: Jan Johnsen ble hedret som fortjent for sin store, frivillige innsats gjennom mange år da han lørdag ble overrakt Lavangen kommunes kulturpris for 2014 av ordfører Erling Bratsberg. Foto: Harold Jenssen

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Jan Johnsen (75) fra Å i Lavangen ble lørdag tildelt Lavangen kommunes kulturpris for 2014.

DEL

Kulturprisen som er den 24. i rekken, er et samarbeid mellom Lavangen kommune og DNB. Prisen besto av et veggfat og et diplom som det synlige beviset på kulturprisen, i tillegg til en gavesjekk fra DNB på kr. 3000,-. Det vanket selvfølgelig også blomster fra kommunen til prisvinneren.

Aktiv gjennom mange år

Det var ordfører Erling Bratsberg som foresto utdeling. I sin begrunnelse trakk ordføreren fram prisvinneren som en aktiv person i kommunens lag og foreningsliv.

Bratsberg viste til prisvinnerens innsats da han som aktiv idrettsutøver reiste rundt i Nord-Norge og representerte Lavangen Idrettslag. Han deltok i flere nordnorske mesterskap og var også med i utallige konkurranser rundt om i fylket, både som skihopper og langrennsløper.

Ordføreren poengterte at dette var i ei tid der alle utgifter som kom i forbindelse med konkurranser, måtte dekkes av prisvinnerens egen lomme.

Organisator

Prisvinneren var leder av Lavangen Idrettslag i fem år før laget ble slått sammen med to andre lag og ble til dagens Lavangen Idrettsforening, noe også prisvinneren var med og bidro til. Han var òg pådriveren i arbeidet med å få bygget Lavangens første lysløype i Å- og Soløymarka 1976-77.

I tillegg var prisvinneren leder av løypekomitèen, var med og stiftet Soløy Idrettsgruppe og var også gruppens leder de tre første årene.

Med flagget på brystet

Prisvinneren tok C-instruktørkurs i bueskyting, den høyeste instruktørutdannelsen man kan få i denne grenen. Han tok initiativ til det første nordnorske mesterskapet i bueskyting som ble arrangert på Åbrekka i Lavangen i 1981.

Han har deltatt i landskamper i bueskyting mellom Nord-Norge, Nord-Sverige og Nord-Finland, og er trolig den første idrettsutøveren fra Lavangen som har deltatt internasjonalt med det norske flagget på brystet. Hans beste internasjonale plassering fikk han med en tredjeplass i kalottkampen i 1983. Prisvinneren har deltatt i nordnorgesmesterskap, i norgesmesterskap og i tillegg vært stevneleder ved to norgesmesterskap. Han har dessuten vært leder i Troms Bueskytterforbund i seks år. Han har også i flere år vært trener for instruktører i regi av Norges Bueskytterforbund, i tillegg til hans trenervirksomhet for bueskytterne i Soløy Idrettsgruppe gjennom mange år.

Verdig vinner

- For sin lange, aktive og administrative innsats innen idretten i Lavangen, Nordkalotten og i Norge for øvrig, er det en glede for meg som ordfører å overrekke årets kulturpris til Jan Johnsen, sa ordfører Bratsberg idet han overrakte prisen til vinneren.

Jan Johnsen syntes det både var hyggelig og overraskende å kunne motta Lavangen kommunes kulturpris, og noe han satte umåtelig stor pris på.

Artikkeltags