Oddrun fikk kulturprisen

Til stor applaus fikk Oddrun I. Kristiansen  overrakt Lavangen kommunes kulturpris for 2017. Foto: Harold Jenssen

Til stor applaus fikk Oddrun I. Kristiansen overrakt Lavangen kommunes kulturpris for 2017. Foto: Harold Jenssen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Oddrun Irene Kristiansen ble tildelt Lavangen kommunes kulturpris for 2017.

DEL

Det var ordfører Bernhardt Halvorsen som foretok overrekkelsen i forbindelse med åpningen av årets Lavangsvekka på Nesset på Sankthansaften.

Prisen består av et veggfat med inskripsjon og et diplom, i tillegg til blomster. DNBs bidrag i samarbeid med Lavangen kommune var en gavesjekk på kr. 3000 fra banken.

Bemerket på landsbasis

I sin begrunnelse for tildelingen sa ordfører Halvorsen at kandidaten har vært leder i LHL siden 2001 og er det også inneværende år.

Hun har om lag 10 prosent av Lavangens befolkning som medlemmer, et resultat som har gjort LHL Lavangen bemerket på landsbasis for stor medlemsmasse og uvanlig stor aktivitet.

I fremste rekke

Oddrun har aldri vært redd for å ta et tak i områder hvor hun har sterke interesser. Hun var leder i Lavangen Skolemusikk i to perioder.

Først ble det en 14 dagers korpstur til Sverige i 1984, og hun har hele tiden vært en pådriver for Skolemusikken med utallige stevner, turer, basar og andre tilstelninger.

Frivillighet

I ungdomslaget Samhold på Lotternes/Røkenes har hun lagt ned en betydelig innsats, særlig de årene bryggedansen var på sitt ”verste”, påpekte Halvorsen til stor latter fra de mange frammøtte.

Lavangen Frivilligsentral kan i år feire 10-årsjubileum, og det kan også Oddrun, som i alle disse årene har bidratt med frivillighet av ypperste klasse.

Samspill

Oddrun er opptatt av sunn og god mat, og i flere år har hun vært med og laget skolefrokost med ”skikkelig” mat til elevene. Tiltaket ble møtt med stor begeistring da det startet for 10 år siden.

Årets prisvinner er en mester i å skape samspill med andre, og for å få andre med på laget. Gratulerer med Lavangen kommunes kulturpris 2017! avsluttet ordfører Bernhardt Halvorsen og overrakte prisen til Oddrun I. Kristiansen.

Takknemlig

Prisvinneren rettet en stor takk til de som hadde funnet henne verdig til prisen. Hun minnet også om at hun ikke hadde vært alene, men hadde hatt mange flotte støttespillere å jobbe sammen med opp gjennom alle disse årene.

Artikkeltags