Gå til sidens hovedinnhold

Litt av en bursdag

Artikkelen er over 20 år gammel

Helle Schølberg Holt fylte 10 år i går. Og hvilken ti-årsdag! Helle fikk være selveste Santa Lucia under gårsdagens markering i Narvik kirke, og hun var solist under Lucia-sangen. Ikke rart hun syntes det var litt skummelt rett før hun ledet prosesjonen inn i ei nesten fullsatt Narvik kirke.


Selv om det var annonsert konsertstart nøyaktig klokka 18, var det som det skulle være at inngangspartiet var fullstappet av foreldre og mer eller mindre spente barn på det tidspunktet.
Etter en rask spørrerunde blant barna, virket det faktisk som om de med sommerfugler i magen var i mindretall.
FULL KONTROLL
I alle fall kunne både Cathrine Selnes og Synne Nergaard Mikalsen melde at de hadde full kontroll på nervene der de sto og ventet på å få lysene sine tent, slik at prosesjonen kunne begynne marsjen inn i kirka.
– Jeg har sunget flere ganger før - selv om det ikke har vært så store konserter - og har sett på andre som har sunget mange ganger, forklarte Cathrine, mens hennes kor-kollega Synne kort og godt fastslo at hun ikke grudde seg selv om det var mange, mange voksne i salen.
STØDIG SANG
Med 99 korister bak seg, entret Helle kirka litt over klokka 18 i går.
Etter at første verset var unnagjort, var sangen stødig og stolte foreldre og slektninger kunne åpne for fullt og ta i mot julestemninga.
Etter en spansk julesang, Musevisa med mange soloprestasjoner, og et sangnummer fra NRKs «Amalies jul», var det tid for allsang.
Til tonene fra «Glade jul» måtte vi beklageligvis forlate konserten, etter å ha fått en liten smak av skikkelig julestemning skapt av dirigent Marit Lamvik og Narvik Skolekor som også inkluderer aspirantkoret og juniorkor