Lover tidenes Sementblues

FULL AV ENTUSIASME: Festivalsjef Freddy Iversen gleder seg til årets Sementblues i Kjøpsvik 23.-26. juli. Han lover flere overraskelser. Foto: Ann-Chatrin Braseth

FULL AV ENTUSIASME: Festivalsjef Freddy Iversen gleder seg til årets Sementblues i Kjøpsvik 23.-26. juli. Han lover flere overraskelser. Foto: Ann-Chatrin Braseth

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Freddy Iversen har ikke tatt på for store sko når han lover tidenes Sementbluesfestival sommeren 2015.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Flere hundre har allerede merket av i kalenderen. 23.-26. juli braker det løs på industristedet med blå bluestoner fra tidlig formiddag til midnattssola skinner over Kjøpsvik i sene nattetimer.

Ingen selvfølge

Det var ingen selvfølge at det skulle bli festival i år. Bluesgeneral Iversen innrømmer at det har skortet på motivasjonen. Det var vanskelig å få lokalbefolkninga, kommunen og næringslivet på banen.

– Det nyttet å gå ut og si fra i fjor høst. Vi har 100 frivillige i stallen, og har aldri hatt så mange sponsorer på banen. Det lover godt også for fremtiden, sier Freddy Iversen entusiastisk.

Mange både på hjemstedet og i festivalverdenen for øvrig har lurt på hvordan Iversen har klart å gi et program med noen av verdens beste bluesartister. Forklaringen finnes i reisevirksomheten vinterstid. Iversen har elsket blues i mange tiår, og besøkene på festivaler og konserter verden over har gitt et solid nettverk. Artistene vil komme til Sementblues. Også i år til tross for at arrangøren var lovlig sent ute for å skaffe seg de beste navnene på plakaten.

I siste sekund

– Vi startet planleggingen i siste sekund. Vi kastet oss rundt, og har i løpet av rekordkort tid klart å lage det vi mener skal bli tidenes beste festival. Vi kan ikke røpe alt av innhold, men artistlista ligger klar ute på Facebook og på Kjøpsvik Bluesklubb sin hjemmeside. Vi har laget promomateriale, fått i havn masse avtaler, jobbet med markedsføring og bestilt flybilletter til alle artistene. Det er nedlagt et voldsomt arbeid, og vi er trygg på det som skal skje om knappe tre uker.

Som med Parkenfestivalen i Bodø, er Sementblues blitt en festival som ikke trenger tung markedsføring. Det fylles opp av feriestemte publikummere fra hele landet denne siste langhelga i juni. For programmet starter allerede torsdag med kirkekonsert med den amerikanske artisten Angela Brown; beskrevet som et fyrverkeri av en dame.

Det beste

– Vi har aldri jobbet så hurtig for å gi publikum noe av det beste som er å oppdrive i bluesverdenen. Vi begynte ikke med programmet før i mars, men skulle opprinnelig startet i september.

Festivalsjefen forteller om en ny giv i hele organisasjonen, samtidig har man fått mer struktur på hele arrangementet.

– Vi får nå et enda større festivaltelt på torget med to scener. Byggtorget sponser oss med en scene de har under bygging. Dette blir som en Back Porch – en veranda der det fremføres akustisk blues. Denne ideen har vi stjålet fra bluesfestivalen på Notodden. Dette tror vi publikum vil sette stor pris på. Det kommer rett og slett til å bli skjittøft, sier Freddy Iversen som sier det vil bli sterkt fokus på nettopp den akustiske biten under årets festival.

Han vet at for mange er bluesfestivalen i Tysfjord årets høydepunkt, og han tviler ikke på at billettene vil bli revet bort i år også.

Guru

Hans Theessink fra Nederland er en av dem festivalledelsen gleder seg mest til å presentere for bluespublikummet. Den nederlandske gitaristen, sangeren og låtskriveren er i dag bosatt i Wien, og har gitt ut en rekke album.

– Han regnes som en guru over hele verden. Han er en av de mest anerkjente, og det er rett og slett et scoop å ha fått ham hit. Men vi har en sinnssykt sterk artistliste, som interesserte finner på www.sementblues.com

Det blir ikke bluescruise i år, men det lover Freddy å få på plass i 2017. Han håper samtidig lokale krefter ser mulighetene som ligger i blant annet matsalg.

– Vi fikk ikke lokale lag og foreninger på banen denne gang. Det er synd at de ikke ser potensialet til å tjene penger til sine aktiviteter gjennom resten av året. Men vi har inngått samarbeid med en proff matleverandør utenfra. Dette kommer til å bli kjempebra!

Artikkeltags