Jacobsen har hovedrollen som Jean Valjean i Les Miserables, og da undertegnede var på premieren i Oslo ga han publikum frysninger på armene. Han er et meget godt valg som solist.

Imponert

Korkonsulent for Nord-Norge, Marita Havaas Olsen, er også mektig imponert over sangeren, og mener han er i verdensklasse.

– Han har sagt ja til å synge i «We vill rock you - a Queen Tribute» i Narvik lørdag 6. juni, forteller hun begeistret.

Øvingshelg

Dirigent for prosjektkoret som består av over 100 sangere fra flere kommuner i Nordland og Troms er velkjente Øystein Fevang. Han er til vanlig dirigent for Oslo Filharmoniske kor, og sikkert kjent for mange fra NRKs dokureality «Den syngende bydelen».

Queen-konserten er hans konsept og har vært fremført i blant annet Oslo, Bergen og Trondheim med suksess. 20 av de beste Queen-låtene står på programmet.

– Vi har jobbet hardt i helgen, og det har blitt mye mer trøkk siden første øving. Dette kommer til å bli kjempebra, sier Fevang.

Høydepunkt

– Dette blir et musikalsk høydepunkt som Narvikingene ikke må gå glipp av. Skal du bare gå på en ting i år, så gå på denne, sier en begeistret kor-deltaker.

Etter det undertegnede hørte på øvelsen søndag, er jeg tilbøyelig til å være enig med henne.

Du kan for øvrig se og høre et videoklipp fra øvelsen for å bedømme selv i denne saken.

Billetter

Billettsalget er allerede i god gang.

– Vi har allerede solgt 500 billettter, og jeg regner med at det kommer til å bli rift om de 200 siste. Publikum har virkelig noe å se frem til når Erik Wenberg Jacobsen står på scenen med 100 korister i ryggen i Lokstall 1, slår hun fast.

Konserten er en del av historiens første Nord-Norsk korfestival i Narvik.