Dette bør du høre deg opp på før et av Norges største rockeband inntar Narvik

TIL NARVIK: The Dogs, med Kristopher Schau i spissen, gjester både Narvik og Bjerkvik i august. Pressefoto

TIL NARVIK: The Dogs, med Kristopher Schau i spissen, gjester både Narvik og Bjerkvik i august. Pressefoto

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vær klar for nok en unormal kveld når sinte bikkjer i form av garasjerockerne The Dogs røsker til på Enter Bar 3. august. Og dagen derpå i Bjerkvik.

DEL

Som de sjøl sier: De har aldri ligget på latsida, men 2018 ser ut til å bli menn med mørke tankers mest aktive år. Bandet reiser på veien med blant annet låter fra det kritikerroste albumet «The Grief Manual» som selvsagt kom ut helt i begynnelsen av 2018, rett etter at hangoveren fra nyttårsfeiringa hadde lagt seg. Og sementerte tradisjonen med ny utgivelse hver bidige januar siden de platedebuterte i 2013 med «Set Yourself on Fire and Follow the Smoke.» Noen vil sikkert nikke gjenkjennende til singelen «Crime is Sexy» som Little Steven applauderte høylytt og tok med i kultserien «Lillyhammer».

Vil du gjøre litt forhåndsreaserch, så lytt til «Live at Big Dipper, March 5th 2016.» Med volumknappen skrudd til høyre.

Bandet, som så lyset (eller det dystopiske mørket?) i 2011 består av Mads Martinsen (gitar), Roar Nilsen (bass), Henrik Odde Gustavsen (trommer), Stefan Höglin (keyboard) og frontfigur og vokalist Kristopher Schau. Og ikke minst perkusjonist og bjerkviking Kenneth Simonsen, en musiker med fet CV og røtter i det fantastiske musikkmiljøet innerst i Herjangen.

Det blir garantert fete gitarriff, hylende orgel, raspende vokal, spøk, anekdoter og generelt visvas fra et rockeunivers som egentlig driftes av en gjeng fredelige og snille middelaldrende menn og småbarnsfedre.

Åkke som, kult som rakker´n.     

4. august spiller altså Oslo-bandet på Bjerkvikfestivalen. To år etter at de sist satte Berg 3 Scene på hodet.

Artikkeltags