Narvik blir vert for historisk kulturmøte

Artikkelen er over 12 år gammel

Vinterfestuka og Narvik er vertskap når det aller første Kulturmøte Nordkalotten arrangeres fra 17. til og med 20. oktober.

DEL

– Vi er veldig stolt av at Vinterfestuka og Narvik har fått oppgaven med å arrangere et slikt historisk nordkalottreff. Dette kommer til å bli en omfattende markering av det rike kulturlivet her nord og en aldri så liten festival i Narvik. Og vi skal vise oss tilliten verdig som teknisk arrangør, sier Steingrim Sneve - daglig leder i Vinterfestuka i Narvik.

Musikk fra Tornedalen, teater fra Lofoten, kunst fra Lappland, italienske reiseskildringer, og Ole Bullshit med MiN-ensemblet. Jo, det blir liv i Narvik i høst, når det første Kulturmøte Nordkalotten finner sted. Da kommer

kulturinteresserte fra Norge, Sverige og Finlandtil byen.

Nordkalottens kulturråd er arrangør, og vil vise fram noen av de prosjektene rådet har tatt initiativ til de siste årene. Bergkunst i Europas ytterkant er ett av disse.

– Her settes det søkelys på den aller eldste kunstform vi kjenner til, representert ved helleristninger og hulemalerier. Bergkunst er en verdensomspennende uttrykksform, den spenner over mange perioder og alle kontinenter, sier prosjektansvarlig Olaf Steen i Kulturminner i Nordland.

Dr. Luigi de Anna fra universitetet i Turku skal sette søkelys på de mange reisekildringer som italienske kunstnere, forfattere og vitenskapsmenn gjennom historien har laget, fra sine ekspedisjoner til de arktiske strøk.

– Vi ønsker å finne ut hvordan mennesker under andre himmelstrøk ser på oss nordboere, og har funnet fram til et utrolig interessant materiale i tekst og bilder, sier fylkesbiblioteksjef Lars Hansen Juvik som har ledet dette prosjektet. Nå arbeides det med en bibliografi med franske reisebeskrivelser, som vil bli utgitt like over nyttår.

Artikkeltags