Tema for konserten er Grunnlovsjubileet 1814. Det er satt opp et program som er av det lettere slaget, og som garantert vil falle lett «fordøyelig» og velklingende også for folk som tradisjonelt ikke har klassisk musikk øverst på favorittlisten sin.

Program av kammermusikk

– Vi må nok innse at storhetstiden til byorkesteret ligger bak oss, men vi er stadig på leting etter nye medlemmer. For tiden er vi ikke flere enn rundt 20 musikere i Narvik byorkester. Likevel klarer vi oss med et par forsterkninger på cello og én på fiolin for å gjennomføre denne konserten.

– Og på grunn av antallet vi er, så passer det oss best å spille kammermusikk. Det er også det vi har satset på til lørdagens konsert, forteller Vibeke Forshaug i Narvik byorkester.

«Guldkornene»

Lørdagens konsert fremføres i Studiosalen i Narvik kulturhus. Konserten ledes av orkesterets dirigent og fiolinist Willem Mathlener, og har musikk av Wolfgang Amadeus Mozart, Carl Nielsen,

Edvard Grieg, Blix/Thomsen, Gabriel Fauré, Carl Andreas Næss, Grethe Myhre, og Egil Storbekken på repertoaret. For ikke å glemme Antonio Vivaldis «Gitarkonsert i D-dur», hvor Anders Clemens er solist. En stor musikalsk opplevelse i seg selv.

Jubilerer til neste år

Narvik byorkesteret runder forøvrig 100 år til neste år, om ikke akkurat i «fin stil». I årsberetningen fra 2013 går det nemlig klart frem at orkesteret i flere år har slitt; både med rekruttering på sentrale instrumenter og med økonomien.

«Likevel står vi på så godt vi kan, og ikke minst har vi en klar ambisjon om å markere hundreårsjubileet i 2015 på et vis som vi synes orkesterets lange tradisjon og historie fortjener», som det står å lese i årsberetningen.

Blant annet er en egen jubileumsbok under utarbeidelse. En bok som er planlagt utgitt i årsskiftet 2014–2015. Bok skal dokumentere orkesterets historie. Fra den spede start i 1915, gjennom storhetstiden hvor det ble fremført utallige orkesterkonserter og operaoppsetninger, og like frem til i dag.

Byorkesteret valgte på årsmøtet i februar nytt styre som blant annet får ansvar for gjennomføring av bokprosjektet. Dette styret består av: Egil Malm, leder (gjenvalgt),

Olaf Larsen, nestleder (ny), Vibeke Forshaug, kasserer (ny), Grete Nedberg, sekretær (ny), Kari Roman Øien, styremedlem (ny), og Christin Larsen, styremedlem (gjenvalgt).