Brukte sju år på å ta skrittet

Sååå klar for konsert: Damekoret Kor Arti har øvd inn et konsertprogram de har kalt «Sweet dreams», og gleder seg «sinnssykt» til å fremføre dette fra scenen i Teatersalen lørdag 17. oktober.

Sååå klar for konsert: Damekoret Kor Arti har øvd inn et konsertprogram de har kalt «Sweet dreams», og gleder seg «sinnssykt» til å fremføre dette fra scenen i Teatersalen lørdag 17. oktober.

Artikkelen er over 4 år gammel

Kor Artig våger seg endelig ut på den store scenen i Teatersalen.

DEL

Lørdag 17. oktober skjer det, forteller Brith Trude Rist. Hun er dirigent for damene, og det er de dette handler om.

Synger ut søte drømmer

– For første gang siden damekoret ble stiftet i 2008, skal de holde en konsert på den store scenen i Teatersalen i Narvik kulturhus.

– Bak tittelen «Sweet dreams» har Kor Arti satt sammen et variert og spennende program.

Gleder seg enormt

– Og damene gleder seg sinnssykt til å opptre. De er mer enn klar for et forrykende show, forteller Brith Trude Rist smilende.

Lokale musikere

Med seg har koret fått Tor Erik Nergaard på tangentinstrumenter, Steinar Øien på bass, Christopher Straume på gitar, og Lasse Mellingsæther på trommer.

– I tillegg vil Paul Steinar Samuelsen og trubaduren Frank Ruben Benjaminsen bidra med sine musikalske talenter, forteller Risth.

En fin blanding

– Konserten vil, som tittelen vår «Sweet Dreams» forteller, inneholde både vakre låter fra vår ungdomstid og mer rocka pop, som stadig høres i «eteren».

Det forteller korets leder Liss Valan Nordmark.

Gro Helene Klingenberg binder sammen hele konserten med humor og kreativitet.

– Vi gleder oss, og håper mange vil finne veien til kulturhuset på lørdag, sier Brith Trude Risth og Liss Valan Nordmark.

Lærte seg fort å synge

Da Kor Arti ble startet av Brith Trude Risth for sju år siden, var det ment som et tilbud til damer som ikke kunne synge – men som hadde veldig lyst til å gjøre det likevel.

Koret begynte forsiktig, og var ikke spesielt dristig verken i repertoarvalg eller flerstemthet den første tiden. Men det viste seg ganske raskt at de som sa de ikke kunne synge, kunne det likevel. Eller i det minste var i stand til å lære seg det under dirigent Brith Trude Risths kyndige veiledning.

Har utviklet seg mye

I dag fremstår Kor Arti som er bra kor, som i løpet av årene har blitt mer og mer dristig i sitt repertoarvalg, noe lørdagens «Sweet dreams» sikkert blir et nytt bevis på.

Artikkeltags