Konserten har trukket fulle hus i Nord-Norge. Onsdag kveld spilles den i Narvik

Onsdag fremfører kammerorkesteret til NOSO Vivaldis berømte Årstidene i Narvik kulturhus. (Foto: NOSO)

Onsdag fremfører kammerorkesteret til NOSO Vivaldis berømte Årstidene i Narvik kulturhus. (Foto: NOSO)

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag byr på en sjelden anledning til å få høre Vivaldis berømte verk Årstidene i sin helhet Narvik.

DEL

Det er kammerorkesteret til NOSO under ledelse av fiolinisten Henning Kraggerud som kommer til kulturhuset. Med seg på laget har de den kjente forfatteren Erik Fosnes Hansen.

Musikk og tekst

Vivaldis Årstidene hører til blant de mest populære og hyppigst spilte komposisjonene i den klassiske musikken. Her fremstiller Vivaldi naturscener ved hjelp av instrumentalmusikk.

Komponisten forfattet i tillegg fire sonetter (tekster), en til hver årstid. Til denne forestillingen har Fosnes Hansen gjendiktet og bygget videre på Vivaldis sonetter og flettet inn fakta og bakgrunnsstoff om komponisten.

"Stjernelag"

Erik Fosnes Hansen ble født i New York i 1965 og debuterte som forfatter med Falketårnet som 20-åring. Det store gjennombruddet fikk han med sin andre roman, Salme ved reisens slutt, som ble oversatt til over 30 språk.

Henning Kraggeruder kjent for sin musikalitet, virtuositet og vakre tone. Hans uttrykk og ferdigheter er på et nivå som sikrer ham kollegers respekt og publikums popularitet over hele verden.  Han er kjent for å gjøre spennende samarbeid, og har flere ganger gjort prosjekter sammen med forfattere, tidligere med Kjartan Fløgstad og Jostein Gaarder.

Slo an i nord og sør

Årstidene ble første gang fremført i denne innpakningen for nokså nøyaktig fem år siden, da Henning Kraggerud startet som leder av NOSO Kammerorkester. Det skjedde i Tromsø. Senere er den oppført i Bodø, begge steder for fulle hus og til overstrømmende kritikker.

Forfatteren Erik Fosnes Hansen er med i konserten, og leser sin egen gjendiktning av Vivaldis tekster.

Forfatteren Erik Fosnes Hansen er med i konserten, og leser sin egen gjendiktning av Vivaldis tekster. Foto:

Artikkeltags