Opplev korkunst og publikumsfrieri når to kor slår seg sammen i Sjømannskirka

Blanda drops: Begge korene presenterer et blandet repertoar og har også den fellesnevneren at de dirigeres av Jurgita Juozuniene.

Blanda drops: Begge korene presenterer et blandet repertoar og har også den fellesnevneren at de dirigeres av Jurgita Juozuniene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

De to blandakorene Sangvirkelaget og Enevja inviterer til en mørketidskonsert nå når året langsomt begynner å gå i stå, da alt skifter farge og forgår.

DEL

Konserten som bindes sammen av konferansier Hansi Lorentzen, er et samarbeid mellom korene fra Narvik og Grovfjord, og begge korene dirigeres av Jurgita Juozuniene, sangpedagogen som både har reddet og løftet kor i hele regionen.

Inspirert av nordnorsk

Overskriften er «Blå Kveill», inspirert av det nydelige diktet av poeten Arvid Hanssen og tonesatt av Tove Karoline Knutsen.

– Den vakre visa står absolutt på repertoaret, sier en av de bokstavelig talt toneangivende i Sangvirkelaget, Aud Lia.

– Vi kommer ikke til å gjøre en julekonsert i år, så da ønsket vi å invitere til en korkonsert som kanskje har litt av høsten lynne i seg. Vi har ikke noe klart definert tema eller gjennomgangsmelodi og skal absolutt ikke dyrke melankolien, men heller variasjonen. Akkurat som høsten.

– Det blir sanger som «Bruksnummer 3», bedre kjent som «Folk i Husan» av Ole Bremnes, Josh Groban står på programmet, om ikke i egen person, så en av hans sanger, smiler Aud Lia.

– Vi vil også gjøre estiske sanger, Negro spirituals og dessuten har vi gravd litt i arkivet og tatt fram noen sanger vi har en virkelig forkjærlighet for. Og så skal vi framføre en artig sak: utdrag fra «Kantate for Mikkel Rev» for blandet kor og piano.

Solist: Aud Lia er en av solistene under korkonserten som Sangvirkelaget og Enevja inviterer til fredag og søndag.

Solist: Aud Lia er en av solistene under korkonserten som Sangvirkelaget og Enevja inviterer til fredag og søndag. Foto:

Energisk

Enevja presenterer også godt og blandet, gammelt og nytt.

– Det blir latinsk sang, gospel, norsk sang og nokså naturlig, sanger fra Litauen der vår og Sangvirkelagets musikalske leder kommer fra, forteller Liv Torunn Sjøvoll Christensen Strøm, leder for det energiske koret fra østsida av Grovfjorden.

Den første konserten kan nytes i Sjømannskirka fredag 26. oktober og gjenoppleves søndag 28. oktober i Astafjord kirke i Grovfjord.

Artikkeltags