Folk elsker musikalsviskene

Publikum takket for konserten med stående applaus: Det ble suksess for Musicalse in concert i Narvik.Alle foto: Jan Erik Teigen

Publikum takket for konserten med stående applaus: Det ble suksess for Musicalse in concert i Narvik.Alle foto: Jan Erik Teigen

Artikkelen er over 3 år gammel

To fulle hus i Narvik lørdag, og rundt 400 tilhørere i Harstad søndag gjør at korforbundets Marita Havaas Olsen trygt kan slå fast at folk elsker musikaler.

DEL

Havaas Olsen har båret på to drømmer i mange år; å sette opp en kjent musikal – og å få synge solo i denne.

Lørdag fikk hun oppfylt begge drømmene hjemme i Narvik, da de mest kjente sangene fra «Evita», «My Fair Lady», og «Les Misérables» ble fremført av 120 sangere og et orkester satt sammen av profesjonelle musikere.

Konserten ble gjentatt i Harstad søndag.

GODT FORNØYD: Yrla Sofie Sjåfjell Ellefsen fra Gratangen debuterte på stor scene. Marita Havaas Olsen var godt fornøyd med innsatsen.

GODT FORNØYD: Yrla Sofie Sjåfjell Ellefsen fra Gratangen debuterte på stor scene. Marita Havaas Olsen var godt fornøyd med innsatsen. Foto:

Talentfullt sjarmtroll

Regionkoret på 120 sangere ga solid trøkk bak dyktige solister.

Vi skal ikke trille terning på dem, men 11 år gamle Yrla Sofie Sjåfjell Ellefsen fra Gratangen sjarmerte Narvik-publikum i senk.

Med sin klokkeklare stemme, naturlige opptreden og gode tekstuttale skulle en tro at det å stå på en stor scene foran mange hundre var en dagligdags affære for jenta. Men det var det slett ikke.

To drømmer: Marita Havaas Olsen fikk oppfylt to drømmer; å sette opp en musikal i Narvik, og å synge solo i den.

To drømmer: Marita Havaas Olsen fikk oppfylt to drømmer; å sette opp en musikal i Narvik, og å synge solo i den.

Plukket ut

– Jeg har aldri sunget for så mange folk tidligere, men det var veldig artig. Jeg var litt nervøs før jeg skulle inn på scenen, mest fordi jeg var redd for å begynne å synge for tidlig. Men det gikk helt fint, og etterpå var jeg bare veldig glad.

Forteller Yrla Sofie, som ble plukket ut til å synge «Castle On A Cloud» fra Les Misérables etter audition.

– Hun filmet seg selv mens hun sang og sendte opptaket til oss. Vi var ikke i tvil om dette var jenta vi ville ha til å synge den kjente sangen i Narvik, fortalte Marita Havaas Olsen til Fremover.

Lettet og rørt

Selv var Havaas Olsen både lettet og rørt etter konsertene. Hun er den som hadde ideen til musikalkonsertene, og den som har produsert hele oppsetningen.

– På vegne av korforbundet er jeg strålende fornøyd. Både med koret, med samarbeidet med Musikk i Nordland, og med solistene. Det har vært et privilegium å få jobbe med dem alle. Å synge disse kjente sangene er noe kormedlemmene våre setter stor pris på. De spør ofte om ikke korforbundet kan sette opp en musikal. Nå har vi gjort det, selv om det ikke ble en hel musikal. Det fikk vi ikke rettighetene til.

– Bedre reklame for å få rekruttert nye korsangere er det vel vanskelig å få?

– Musikals in concert vil virke positivt på rekrutteringen. Og det er noe spesielt med å synge i kor. Alle deltar og yter på lik linje. Det spiller ingen rolle hvem eller hva du er privat, sier Marita Havaas Olsen.

SOLIST: Hansi Lorentzen var en av de lokale artistene som sang solo.

SOLIST: Hansi Lorentzen var en av de lokale artistene som sang solo. Foto:

Artikkeltags