I helgen møtes de 150 sangerne for første gang

PÅ TVERS AV GAMLE GRENSER: Kor Arti er et av korene som er med på fellesprosjektet på tvers av grensene. I helgen møtes de 150 sangerne for første gang

PÅ TVERS AV GAMLE GRENSER: Kor Arti er et av korene som er med på fellesprosjektet på tvers av grensene. I helgen møtes de 150 sangerne for første gang Foto:

Første felles øving før konsertene i mars neste år.

DEL

I helgen møtes de 150 sangerne i «Snart gryr en ny dag» på Folkets Hus i Narvik.

De skal øve på konsertene som er i Kjøpsvik, Ballangen og Narvik 13–15. mars neste år.

Spente sangere

Kor Arti deltar i prosjektet sammen med Ankenes Blandakor, Sangvirkelaget og Ballangen Mannskor. Kor Arti, Sangvirkelaget og Ballangen Mannskor forbereder seg til helgen sammen med sin dirigent Jurgita Juozuniene, mens Ankenes Blandakor øver inn repertoaret med sin dirigent Helga Bye.

Sangerne i Tysfjord har fått hjelp til innøving av Rita Nøstdahl.

– Vi har i tillegg mange enkeltsangere med som gleder seg til å treffe de andre korsangerne. Musikalsk leder Tor Halvard Nilsen møter også deltakerne for første gang denne helgen og ser frem til å lære bort musikken til Trygve Hoff til sangerne i de tre kommunene, forteller prosjektleder Marita Havaas Olsen.

Samarbeid på tvers

Havaas Olsen er klar på at når man skal samarbeide på kryss av kommunegrensene, så er det viktig å bli kjent med de andre deltakerne.

Lørdags kveld blir det dermed arrangert en oppstart for alle deltakerne med både mat og levende musikk.

– Jeg er opptatt av å bruke det lokale næringslivet, og vi må ha både overnatting, mat, litervis med kaffe, transport og mye mer. Alle disse tjenestene kjøper vi lokalt, forteller hun.

Les også: Hittil har 157 sangere meldt seg, men det er plass til mange flere

Om prosjektet

«Snart gryr en ny dag» er en storstilt markering av kommunesammenslåingen av Tysfjord, Ballangen og Narvik. I denne konserten får publikum servert nordnorsk musikk skrevet av Trygve Hoff. «Kjærlighetsvise i mørketid», «Snart gryr en dag», «Har en drøm» og «Nocturne i Nord» er noen av godbitene. Norges Korforbund gjør dette prosjektet i samarbeid med Fellesnemnda for nye Narvik kommune, Musikk i Nordland, Vocal Art og Nordnorsk pensjonistskole.

Artikkeltags