De fleste av bandene som opptrådte i år synes utviklingen har vært så negativ, at det er lite annet å gjøre enn å finne på noe nytt.

– Vi er misfornøyd. Du finner ikke et band som er fornøyd med at arrangementet varer i kun én dag, forteller bassist i JKJ og Beyond Reality, Joakim Bangsund.

Ikke nok

Bandene har for det meste reagert på spilletidene. Men da tilreisende band i tillegg krevde å få spille sent på kvelden og fikk viljen sin, var det nok. Sent på kvelden er den mest attraktive spilletiden.

– Slik skal det ikke være. Rallarrocken har identitetsproblemer, forteller Bangsund.

Dyrt

Flere, blant annet Simen Høy Dypvik som deltok med bandet Wäps, har også nevnt at inngangsprisen på Vinterfestukas arrangementer er for høy, og at man dermed ikke får nok publikumsoppslutning når målgruppen er ungdom.

– Jeg reagerte på det noen dager før rallarrock startet. Det var opptil flere av Vinterfestukas arrangementer som blir for dyr for ungdom i lengden, forteller Dypvik.

Joakim Bangsund tror det at Rallarrock er et rusfritt arrangement ikke er optimalt.

– Når det er helg, drikker folk. Slik er det i dag – ungdom drikker. Se bare på Haisommer-festivalen, som hadde skjenkebevilling. Der var det faktisk folk, forteller Bangsund.

Mistet troverdighet

Joakim Bangsund påpeker at som eneste virkelige scene for unge band i området er det skadelig å prioritere tilreisende.

– Rallarrock har mistet mye troverdighet blant ungdom og band, og hvis ikke arrangementet går tilbake til å handle hovedsaklig om de lokale bandene, kan det fort være over, mener Bangsund.

– I tillegg er ungdommen i Narvik kravstore. De møter ikke opp på disse arrangementene hvis de ikke treffer midt i blinken for dem. Dessverre går de i ettertid og syter over hvor lite det er å gjøre i Narvik, avslutter Bangsund.