Lokstall 1 formelig kokte under forestillingen «We will rock you - a Queen tribute» lørdag kveld.

Et prosjektkor med over 100 flinke sangere og dyktige solister under stødig ledelse av Øystein Fevang fikk publikum til å nesten «gå i taket».

Bedre enn London...

Mandag var undertegnede på musikalen «We will rock you» i London. Lørdag kveld var det forestilling i Narvik. Selvsagt kan man ikke sammenligne en musikal med en konsert - men opplevelsen kan sammenlignes.

Og da er jeg overhodet ikke i tvil om at konserten i Narvik lørdag ga meg som publikum en mye bedre opplevelse enn musikalen i London.

Dette var Queen slik Queen skal spilles. Dette var rock. Dette var slik vi husker Queen.

Flott kor

Prosjektkoret består av over 100 sangere fra flere kommuner i Nord-Norge, og de har øvd flere helger sammen og hver for seg.

Jeg har fulgt koret fra første dag og frem til konserten, og utviklingen har vært enorm.

De sto der på scenen, og leverte oss som publikum akkurat det vi forventet. Det var trøkk. Det var moro. De var dyktige - og de så virkelig ut som at sangerne også hadde det minst like gøy som publikum.

Dyktig

Solister på konserten var: Erik Wenberg Jacobsen, Johanna Dahl Bryne, Ivar Krogh Hovd, Eva Melby, Rolf Kristensen og Stian Joneid.

De kom til Narvik kun for å være med på konserten.

Jeg synes faktisk at flere av solistprestasjonene i Narvik var bedre enn i London.

Om jeg skal ta frem et høydepunkt var det sangen «Barcelona» fremført av Erik Wenberg Jacobsen og Eva Melby. Da fikk i alle fall undertegnede gåsehud på hele kroppen...

Musikerne Tone Stojka, Marius Graff, Torbjørn A Raae, Leif Chr. Ovesen og Vegar Engebretsen var dyktige, både musikalsk og til å showe.

Herlig opplevelse

Flere av sangerne sa etterpå at de hadde lyst til å synge mer Queen. Det skjønner jeg godt.

Dette var et særdeles vellykket prosjekt og en herlig opplevelse.