– En del folk henvendte seg til oss etter at Fremover bragte videre vårt ønske om slike gamle effekter. Noe har vi da også fått, som Carl Knudsens gamle rallarhatt - forteller VU-leder Steingrim Sneve.

Film og lyd

– Men fortsatt ønsker vi oss effekter, klær og annet som kan bidra til å fortelle Vinterfestukas 50-årige historie, sier VU-leder Steingrim Sneve.

Blant de som tok kontakt etter å ha lest Fremover-artikkelen, var det folk som hadde gamle radio, film- og video-opptak; de siste både fra fjernsyn og private.

– Slike opptak er en viktig del av VU-historien. Men de passer nok ikke inn i den utstillingen vi skal ha i Ofoten Museum. Derimot er vi veldig interessert dersom noen har liggende en gammel plakat eller et program som Vinterfestuka kan... få til odel og eie, sier Sneve.

Biblioteket

En av dem som tok kontakt etter å ha lest artikkelen var biblioteksjef Kirsten Skjevik. Narvik bibliotek har nemlig både gamle VU-plakater og program i sitt gjemme.

– Plakatene og programmene ble i sin tid gitt til biblioteket av tiddligere turistsjef Berit Hjertholm, og vi låner dem mer enn gjerne ut til jubileumsutstillingen. Men etterpå vil vi ha dem tilbake, forteller Kirsten Skjevik.

VU-leder Sneve bukker og takker naturligvis for tilbudet. Men vil i tillegg altså gjerne få effekter.

– Ja, jeg gjentar gjerne forespørselen og oppfordrer både narvikinger og andre om å ta en ekstra titt på loftet eller i kjelleren. Kanskje det ligger et gammelt VU-minne der og bare samler støv? I så fall vil vi i Viterfestuka gjerne ta godt vare på det. Plakater, programmer, bilder.... men også andre effekter, avslutter Steingrim Sneve.