Filmen er et kjærlighetsdrama som utspiller seg i Armenia og Norge. Det handler om to kvinner. To liv. To kjærlighetsforhold.

21 minutter

Den norske delen av historien filmes i Målselv, Dyrøy og langs Ofotbanen. Den norske hovedrollen spilles av Siri Helene Müller. Nordmenn spiller også doktoren, lokføreren, kusken, kvinner og menn. Original Film har produksjonsleder, innspillingsleder, produksjonssekretær og castingansvarlig i Norge. Tidsmessig utspiller handlingen seg i 1945.

I Målselv filmer de i en gammel tømmerhytte fra krigen. Kostymene blir sydd i Armenia, pluss at de låner kostymer fra Forsvarsmuseet på Setermoen og Hålogaland teater.

Narvik

I Narvik stilte Ofotbanen AS med mannskap og tog. Originalfilm gjorde opptakene ved Rombak stasjon, og brukte en hel dag på filmingen. Kjell Mårtensson var lokfører denne dagen.

– I forbindelse med den ene scenen måtte vi faktisk vente på skyer, for det var skyet da scenen ble filmet fra en annen kameravinkel. Da måtte vi flire alle sammen, for det er ikke hver dag vi leter etter skyer på himmelen, sier han smilende.

Håper på norsk visning

Originalfilm håper at filmen blir vist i Norge under Tromsø Internasjonale Filmfestival i 2008. Premieredato er ennå ikke satt.

Thomas Evjen kan ennå ikke si om Mårtensson blir med på filmen. Det kommer an på klippingen. Hvor lang scenen fra Narvik blir vet han ennå ikke, men det dreier seg om flere minutter. Dette er en stor scene i filmen.

– Vi er svært fornøyd med hjelpen vi fikk fra OBAS. Uten deres hjelp ville dette aldri gått. Vi er svært takknemlig og er dem en stor takk skyldig, sier Evjen.

Budsjettet på filmen er 12 millioner kroner.

Forbudt kjærlighet

Filmen handler om to kvinner, mor og datter. Laura (41) lever stille og isolert som matematikklærer i Armenia. En dag får hun tilsendt morens dagbok. Moren døde da Laura ble født, og nå får hun høre foreldrenes kjærlighetshistorie for første gang.

Moren Hanna var norsk. Hun gjemte en armensk krigsfange i hytten sin mot slutten av andre verdenskrig. De forelsket seg, Hanna ble gravid og de reiste den armenske krigsfangen til Armenia etter krigen. Der blir faren anholdt og sendt til Sibir.

Lauras forbudte kjærlighetshistorie er med en 16 år gammel student. De innleder et forhold, og unggutten vil ikke skjule følelsene sine. Laura bestemmer sg for å reise til Norge, samme vei som moren hennes tilbakela før henne. Ringen sluttes.