Slik sluttet premieren på teaterlagets storsatsing Kalenderpikene i kveld.

Tungt løft og treg start

Og Terje Dahl, som var den som kastet skjorta, oppsummerte vel egentlig det de aller fleste blant publikum følte ved teppefall; teaterlaget har satset tungt, og har klart å lykkes nok en gang med det.

Det er det ikke vanskelig å være enig i, for i sum landet den berømte historien om damene i kvinneforeningen Knapely i Yorkshire trygt da den ble fremført av amatører i Narvik. Men starten var litt treg, og det var mange dører som skulle åpnes og lukkes før vi ble kjent med de forskjellige rollefigurene.

Vakkert vendepunkt

Vendepunktet i komedien kom, paradoksalt nok, ikke før mannen til en av damene dør. Forøvrig i en vakker og meget troverdig scene, hvor spillet ikke var vanskelig å tro på i det hele tatt.

Damenes kveld

Akkurat den var en av de få gangene hvor de mannlige skuespillerne fikk litt spillerom. Helt naturlig selvfølgelig, siden Kalenderpikene handler om kvinner. Og det var damenes aften for teaterlaget. Godt kollektivt spill, og jevnt over gode prestasjoner langs hele linja for dem. Men to funklet litt ekstra for denne tilskueren; Mona Almli Simonsen og Veronika Frette Evensen.

Les en fullstendig anmeldelse av Kalenderpikene i Fremover på mandag.