– Vi har tatt tilbake posisjonen som Vinterfestukas største enkeltaktør. Den rollen skal vi beholde.

Det er en offensiv HiN-direktør Sverre Mogstad som sammen med studentorganisasjonene og Studentsamskipnaden i Narvik (SSiN) tydelig stolt viser frem det innholdsrike programmet for Vinterfestuka. Gammel storhet og leken kreativitet har funnet sammen i et utall av ulike arrangementer hele uka igjennom.

Sterkt tilbake

– Både høgskolen og Vinterfestuka er barn av Narviks opprinnelse. derfor har det alltid vært naturlig at vi har hatt en sentral plass under feiringen av Vinterfestuka. Ser vi bort fra de siste årene har vi gjort dette veldig bra, og nå i år har vi skjerpet oss virkelig og kommer etter det vi selv føler veldig sterkt tilbake, sier Mogstad.

Flere av arrangementene er både velkjente og velkjente innslag. Det blir både rebusbilløp og utdeling av Sprellemannsprisen. Det blir foredrag og det blir utgivelse av studentavisa Origo – denne gangen distribuert i tidenes høyeste opplag i samarbeid med Fremover.

Mye nytt

– Det blir mye velkjent over aktivitetene våre, men også mye nytt, forteller Elena Shelygina fra Studentparlamentet og Pål Espen Bondestad fra Narvik Studentersamfunn.

– Av det nye skal vi ha både Narvikmesterskap i poker, høgskolemesterskap i forskning, nærmest som stand up-forskning, og irsk aften på studentkroa. Og ikke minst blir det daglige sendinger i radio Stroganoff. Radioen har sitt fyldigeste program på mage år, skryter de to studentene.

Noe som også er helt nytt av året er fem lunsjkonserter i kantina ved høgskolen. Alle konsertene er gratis, og et av de største trekkplastrene her er Vidar Vang som torsdag i Vinterfestuka skal spille. Vang har nettopp gitt ut ny plate, og den har fått voldsom ros fra kritikere landet over.

Internasjonalt

Lunsjkonsertene markerer også til fulle at høgskolen er Norges mest i internasjonale. Både de kinesiske studentene og den internasjonale studentunionen arrangerer egne konserter.

SSiNs administrerende direktør Lars Skjønnås er blant de som er aller mest fornøyd med årets VU-program. Skjønnås aner konturene av gammel storhet.

– Jeg var selv student i den perioden at HiN-studentene virkelig satte sitt preg på Narvik. Det som nå skjer er veldig bra, og jeg vet at dette kommer til å bli opplevd som et pluss både for studentene og for hele Vinterfestuka, sier Skjønnås.