– Så lenge jeg kan huske har jeg vært veldig interessert i dyrelivet, og for ca. 5–6 år siden fikk jeg mitt første digitale kamera. I dag har jeg et Nikon D3200 og diverse andre objektiver; Nikkor 18-105mm, Sigma 50mm F2.8, og favoritten min, 70-200mm F2.8, forteller Ida-Helene.

Liker best dyr i fri utfoldelse

– Noe av det som gjør at jeg brenner for å ta bilder er rett og slett at jeg kommer så nært dyrene, enten det er en hund, en hest eller en elg. Det å se dyret i fri utfoldelse gjør jo noe med meg, jeg er bare til stede og fanger øyeblikket.

– Ofte når jeg har fotoshooter så knipser jeg litt hele tiden, fordi underveis så blir hesten/hunden klappet, eller snakket til og da kan jeg fange de naturligste øyeblikk mellom dyret og eieren.

– Jeg liker også best å fotografere ute i naturen, da dyret er helt naturlig uten at man må «lure» instinktene frem. Hvis man tar bilder i skogen så er det jo nesten 100 prosent sjanse for at fugler kvitrer, noe som dyr med en gang blir oppmerksomme på. Da får de automatisk frem ørene og lytter.

Lar dyrene løpe av seg først

– Hvis jeg har hester på fotoshoot så foretrekker jeg at vi kan slippe dem løs på et område og la dem springe, rulle og gjøre det de vil først. Når de har sprunget av seg, kan man ta på dem diverse utstyr og ta noen «portrettbilder».

– Om det er sand eller gjørme på hesten, så er jo det bare en fordel fordi det gir meg muligheten til å få frem et annet uttrykk og en mer «vill» følelse hos dyret. Derfor foretrekker jeg å la dyrene løpe først for å få ut energien, forteller Ida-Helene Sivertsen.