Gå til sidens hovedinnhold

Tro, håp og sjarmtroll

Artikkelen er over 13 år gammel

Thea Sæterdal (12) som foreldreløse «Annie» sjarmerte og imponerte 800 små og store, med både tilstedeværelse og gode sangferdigheter.

Den rørende historien om den unge jenta Annie, som bor på «Hudson Street pikehjem», fylte Teatersalen på Folkets Hus i Narvik, både fredag og lørdag.\!q

–\!q Det var to flotte forestillinger. Jeg vet ikke om det blir ekstraforestillinger, forteller Bjørnar Mikkelborg om suksess-musikalen som er fra tidlig på 1930-tallet.

Elevene fra Narvik Musikk og Kulturskole spilte historien om Annie fabelaktig og imponerende. Å se så mange forholdsvis små barn på scenen, med en innlevelse man sjelden ser, gir både storebror og bestemor tårer i øyekroken.

Sol i morgen

Selv om musikalen omhandler et seriøst og alvorlig tema, er det likevel en historie om positivet. Foreldreløse Annie gir aldri opp håpet om å en gang få det bra. Hun kjemper seg vekk fra barnehjemmet og den alkoholiserte bestyreren miss Agatha Hannigan.

De mange ungene på barnehjemmet sang flere nydelige sanger for å få en bedre hverdag. Musikalen bringer fram et budskap den kjente sangen «I morgen» fra musikalen vil formidle oss: «Det kommer en dag i morgen - Du må tro og håpe at i morgen blir det sol.»

Annie får nemlig etter hvert en ukes opphold hos en styrtrik forretningsmann. Det var Kenneth Simonsen som spilte en troverdig rolle som millionæren. Han ble etter kort tid så sjarmert av Annie at han til slutt adopterer henne.

Ordentlig

Prosjektleder og dirigent Runar Sollie viste en presisjon som bare var til å nyte, med sitt store og blandede korps. Dansere og sangere fra kulturskolen, et orkester sammensatt av musikere fra den samme skolen, musikere fra Narvik byorkester, elever på musikklinjen ved Solhaugen videregående skole, skolekorpset, LKAB Musikkorps, Jernbanens musikkorps, lærere ved kulturskolen og noen andre musikere leverte varene presist og flott.

Teaterinstruktør Catharina Fors og kor/sang-instruktør Marit Lamvik har også tydelig gjort en flott jobb.\!q 120 små og store var involvert i forestillingen.