Usminket og råtøff

TRIVES BEST PÅ SCENEN: Heidi Kvalholm Blåsmo og medlemmene i bandet hennes Reloaded trives aller best når de får spille live. Men mye av lydbildet derfra har de tatt med seg på plata. 	          (Foto: Aaron Frantzen)

TRIVES BEST PÅ SCENEN: Heidi Kvalholm Blåsmo og medlemmene i bandet hennes Reloaded trives aller best når de får spille live. Men mye av lydbildet derfra har de tatt med seg på plata. (Foto: Aaron Frantzen) Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

I alle år har Heidi Kvalholm Blåsmo levd bak en maske som sanger. Hun har sunget det andre ville hun skulle synge.

DEL

– Men det skal aldri skje mer. Jeg har sluttet å gjøre det andre sier jeg skal gjøre. Jeg må være tro mot meg selv, og jeg skal gjøre mine egne valg. Viktigere; jeg skal stå for dem; både i livet mitt og i musikken, forteller Heidi Kvalholm Blåsmo.

Turbulent liv

Heidi har levd et turbulent liv, beviset på at hun mener det hun sier er debutalbumet som har fått tittelen «I’m Freakin’ Reloaded». En meget treffende tittel, ifølge henne selv.

– Ja, for jeg har virkelig tatt et oppgjør med meg selv og min tidligere livsstil. Det er ingen hemmelighet at jeg har levd et temmelig turbulent liv. Nå har jeg røsket opp alt med rota og fått det bort. Jeg er tilbake fullt oppladet på alle måter.

– Jeg levde i et ekteskap hvor både mannen min Tommy og jeg prøvde å fungere sammen som gode foreldre. Etterhvert ble det så falskt at det begynte å merkes på ungene. Vi kunne ikke fortsette slik, og det endte med et brudd.

– I dag er vi gode venner og har et godt forhold til hverandre. Jeg er glad for å ha han der, og han har betydd mye for min utvikling som artist, Jeg hadde aldri kommet noen steder uten Tommy og vennene mine Svein Harald Hanssen og Frode Sollie.

Ærlige tekster

Heidi har skrevet både tekstene og melodiene til de 10 låtene på plata. Men siden hun ikke kan skrive noter, så er alle låtene «laget» i studio sammen med de håndplukkede musikerne i bandet hennes Reloaded.

– Jeg har sunget hver eneste låt som jeg ville ha den, musikerne har spilt dem, og vi har jobbet sammen til jeg ble fornøyd. «I’m Freakin’ Reloaded» er et helstøpt bandprosjekt som vi har gjort sammen. Men det er jeg som er sjef i bandet og gutta vet det, gliser Heidi.

Tekstene derimot er ikke noe fellesprosjekt. De er historier om- og fra hennes eget liv, og bak uskyldige titler som «Fire needs rain», og «Naked in a small town» ligger det til dels bitende kritikk mot folk som «prater skit», sprer rykter, og tar seg til rette.

– Joda, jeg har vært utsatt for Jante-loven også. Tekstene mine er ærlige. Jeg feier for min egen dør, så får andre feie for sin.

I skjul bak scenemasken

Musikalsk trenger ikke Heidi Kvalholm Blåsmo noen nærmere presentasjon for Fremovers lesere. De ble kjent med henne først gjennom Bjerkvik-koret Absolutt Gospel, et kor som Heidi sang i og en periode også skrev låter til.

Som solist dukket hun for første gang opp i showene «Absolutt Klasken» for drøyt 10 år siden.

– «Klasken» og Frode Sollie betydde mye for meg. De ga meg sjansen. Jeg har alltid gitt hundre prosent som artist, men også for de to skjulte jeg meg bak scenemasken. Det var ikke den artisten jeg ville være som sto der på scenen, forteller Heidi Kvalholm Blåsmo.

Har funnet stilen

Det var deltakelsen i tv-programmene «Idol» og «The Voice» som fikk henne til å forstå hvor hun sto.

– Det å stå foran et panel av fremmede, profesjonelle musikere og bli kledd musikalsk naken. Det var tøft, og jeg måtte jobbe skikkelig med meg selv etterpå. Men det var viktig, og i en alder av 40 år så har jeg funnet den musikalske stilen som er min. Den ligger i blues og soul.

– Det er her jeg føler meg musikalsk hjemme, og det er her jeg vil satse i tiden som kommer. Etter at jeg møtte musikerne mine Kurt Andre Jenssen, Frode Johansen, Jarle Børresen, Steinar Øian og Lars Ove Fjelldahl så skjønner jeg hvor mye jeg har savnet å være en del av et band. Jeg kunne ikke fått bedre samarbeidspartnere enn disse erfarne «gubbene».

Satser stort

Månedene som kommer blir avgjørende for Heidi og musikerne hennes. Flere konserter i Trøndelag og lengre sør i landet venter. Det samme gjør tv-opptreden og en større lansering i media.

– Jeg satser, men skal ikke miste balansen. Ungene mine skal ikke få oppleve at mamma setter kroken på døra hjemme for å reise ut og være artist.

Artikkeltags