32 personer har meldt seg på arrangementet hvor de blant annet skal innom flere av stedene Jan Baalsrud var under sin vandring. Mikkelvik, Brattholmen, Svensby og Furuflaten er noen av stedene gruppen skal besøke.

– Vi er en forening for veteraner, og ivaretakelser av veteraner er vårt hovedfokus. Derfor arrangerer vi slike veterantreff. Grunnen til at det ble tur i Jan Baalsruds fotspor er fordi det har vært mye fokus på den historien og fordi filmen om Den 12. mann kom ut i fjor, forklarer Jostein Pedersen, tillitsvalgt og kasserer i NVIO avdeling Ofoten.

– Personlig synes jeg filmen var dårlig, og vi ønsker å tilnærme oss den reelle historien, legger han til.

Litt skuffet

En gang i måneden prøver avdelingen i Ofoten å arrangere veterantreff, og Jostein Pedersen tror dette treffet blir supert.

– Vi har en guide fra Amerika som kan alt om Baalsrud. Han har dedikert store deler av livet sitt til historien om Baalsrud og kan den ned til hver minste detalj. Guiden har også gjort masse forarbeid for å klargjøre alle stedene vi skal besøk, forteller Jostein Pedersen.

Til turen var det satt av 47 plasser. Jostein Pedersen må innrømme han er litt skuffet over at ikke flere meldte seg på.

– Vi hadde et håp om at enda flere skulle være med. Helt ærlig trodde jeg det skulle bli kjempepopulært, men jeg vet ikke hvorfor det ikke slo an. Uansett tror jeg det blir en kjempebra tur og jeg gleder meg som en unge. Det blir enormt bra.

Roser arrangørene

Avdelingen i Ofoten har rundt 60 medlemmer, og dekker kommunene Narvik, Evenes, Tjeldsund, Skånland, Ballangen og Tysfjord.

– Mange skal ha takk for å ha vært med å arrangere turen. Folk har virkelig bidratt og gjort en flott jobb, sier Jostein Pedersen.

Onsdag 29. august starter turen, og avsluttes søndag 2. september.