I år blir Vinterfestuka ekstra spesiell, siden det er 50-års jubileum. Det er for øvrig 47. gang det blir utnevnt en Svarta Bjørn under Vinterfestuka i år.

Mona, Thone og Heidi utgjør Svarta Bjørn-komiteen, og deres oppgave er blant annet å passe på jentene. Det er også de som intervjuer aktuelle kandidater på forhånd. De har vært med noen år nå, og kan love jentene som får være med mange flotte opplevelser.

– De får bli kjent med byen på en annen måte. Dette er en uke de kommer til å huske resten av livet, lover de.

Et eksempel på det er at over 30 tidligere Svarta Bjørn-representanter allerede har meldt seg på til Svarta Bjørn-konferansen. En kommer helt fra Sveits for å være med.

De leter nå etter jenter med mørkt hår som er over 20 år. Det er ingen øvre aldersgrense. De ser etter personer som er utadvent og kontaktskapende. Samfunnsengasjert og som har evnen til å knytt bånd innen regionen.

Det kommer en representant fra Rovaniemi og en fra Kiruna. De to er allerede valgt ut. I tillegg skal det være minst to jenter som skal representere Narvik og en fra Sør-Troms. Komiteen ser nå etter jenter fra Narvik og Sør-Troms.