Plenty av vellyd

Rene ønskekonserten: Opera - og oprerettsviskene kom på rekke og rad til publikums store begeistring. Mezzosopranen Ingebjørg Kosmo høstet stor og langvarig applaus for flere av sine sangnummer. Det samme gjorde de andre sangsolistene.

Rene ønskekonserten: Opera - og oprerettsviskene kom på rekke og rad til publikums store begeistring. Mezzosopranen Ingebjørg Kosmo høstet stor og langvarig applaus for flere av sine sangnummer. Det samme gjorde de andre sangsolistene. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Sjelden har vel begrepet full valuta for inngangsbilletten passet bedre enn på onsdagens opera-aften. Se bildeserie!

DEL

Det er greit å ha rause venner som gir storslåtte gaver når man inviterer til bursdag. Og når jubilanten fyller hele 100 år, da gis det litt ekstra.

Som i gamle dager

De musikalske gjestene som hadde reist lengst var tre sangsolister pluss dirigent Terje Boye Hansen fra Den Norske Opera. Men de som bare hadde gått ned trappa fra tredje etasje i Folkets Hus sto ikke på noen måte tilbake for disse.


For MiNensemblet forsterket byorkesteret med strykere, blåsere og pianist, og bidro med det til å gjenskape et lydbilde fra den gang opera-aftener var en årlig konsert i Narvik; uten innleide musikere. Dermed kunne Narvik byorkester «skinne» som i velmaktsdagene for 40-50 år siden.

En aften av de sjeldne

Byorkesteret hadde invitert publikum til en... «musikkaften av de sjeldne...» med kjente og kjære sanger fra operaer og operetter som det godt voksne publikum kjente godt.

Se bildeserie her.

Og det var akkurat det publikum i en temmelig fullsatt Teatersal fikk servert; «Habanera» fra «Carmen», en arie og en duett fra «Czardasfyrstinnen», og et par av de mest kjente sangene fra «Porgy and Bess». I tillegg til velkjent instrumentalmusikk som Mozarts Klaverkonsert i C-dur.


Jo da, arrangøren hadde sine ord i behold og ga et begeistret publikum en musikalsk opplevelse av de sjeldne - dirigert og ledet av en meget opplagt og humørfylt Terje Boye Hansen.

– En opplevelse

Bakerst på galleriet koste Else Mari Lundberg, Birgit Aronsen, og Grethe Forshaug seg stort under hele konserten. Flott musikk og nydelige «svisker», strålende fremførelser og fantastisk god akustikk var deres dom.


– Jeg ser ikke det som skjer på scenen, men jeg hører det godt.
Sa Birgit Aronsen, som sang i Narvik kirkekor i 42 år, og har peiling på god musikk.

Jubileumsbok og jubileumskonsert


Apropos feiring; Narvik byorkester kommer snart ut med sin jubileumsbok. På seinhøsten inviteres publikum igjen til selve jubileumskonserten.
 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken