– Vi har kringgått skipet både høyt og lavt, og det er ikke tvil om at det ligger mange muligheter med hensyn til VU-arrangementer , sier Svein Perander i Stiftelsen Vinterfestuka.

Sammen med kollegene Vigdis Østensen og Steingrim Sneve var han med på forrige ukes minicruise med «Finnmarken» fra Tromsø til Narvik for nettopp å se nærmere på hvilke muligheter som byr seg. Skipet skal nemlig ligge ved kai som hotell og konferanseskip i Narvik under siste del av Vinterfestuka 2006. Det vil si fra 14. til 19. mars.

Møte med OVDS

– Målet for oss er mest mulig aktivitet i hele byen under VU, og slik sett blir «Finnmarken» et viktig element, sier Perander.

Han legger til at det er OVDS som har invitert til et samarbeid for å lage diverse arrangementer ombord i skipet.

– Vi kjenner artistmarkedet, og vi kommer til å foreslå potensielle artister overfor rederiet. I neste uke skal vi ha et møte med OVDS for konkretisere veien videre.

Bildekket kan brukes

– Er det aktuelt å arrangere konserter på båten?

– Ja, Skipet har utmerkede lokaliteter som egner for både konserter og andre arrangementer. Vi har til og med funnet ut at bildekket på 1.000 kvadrater ikke bør stå tomt under VU.

Svein Perander forteller at også konferansefasilitetene på «Finnmarken» innbyr til bruk under Vinterfestuka.

Minicruise på fjordene

– Bedrifter, lag og foreninger får en større mulighet. Det blir større plass til konferanser i og med at kapasiteten utvides betydelig.

– Er det aktuelt å bruke «Finnmarken» i andre sammenhenger, for eksempel til minicruise på fjordene rundt Narvik?

– Det er et spørsmål du må rette til OVDS. Men så vidt meg bekjent er det under planlegging, sier Svein Perander.