Nå utvider Narvik-selskapet til Russland

UTVIDER: Kuraas satser snart i Russland. Her er Jarek Kucab (i midten) fra en tidligere anledning. Daglig leder Reidar Kuraas til venstre og Kenneth Kuraas til høyre.

UTVIDER: Kuraas satser snart i Russland. Her er Jarek Kucab (i midten) fra en tidligere anledning. Daglig leder Reidar Kuraas til venstre og Kenneth Kuraas til høyre.

Artikkelen er over 1 år gammel

Mat med opphav i Narvik skal mette mager i Russland.

DEL

Det er selskapet Kuraas som selv melder at de utvider mot øst og Russland.

På sine Facebook-sider melder de at arbeidet har pågått i tre år, og at de snart er klar til å lansere et skandinavisk konsept i Russland.

– Det hele startet med en forespørsel fra en russisk bensinstasjonskjede om å utvikle et varmmat-konsept for dem. Siden har prosjektet utviklet seg til også å gjelde et skandinavisk konsept for russisk dagligvare, forteller markedssjef Kenneth Kuraas til eget selskap.

Matbedriften har alliert seg med et russisk selskap, som ikke nevnes ved navn, som har 3.000 ansatte. Russerne har nylig vært i Narvik på besøk hos Kuraas.

Under besøket skal de ha sett stort potensial i flere produkter fra det tradisjonelle Narvik-selskapet.

– Representantene fra vår lisensprodusent fant mange smaker de tror vil falle i smak hos våre naboer i øst, uttaler Kenneth Kuraas.

Både Futurum, Narvik kommunes næringsutviklingsselskap, og Innovasjon Norge har støttet prosjektet. Kuraas har ansatt Anna Filina som prosjektleder, og administrerende direktør i deres nyopprettede selskap i Russland.

Nå venter de spent på hvordan matproduktene blir tatt imot i Russland.

– Det som har gledet oss mest i dette arbeidet er opplevelsen av at våre gode gamle resepter utviklet i Narvik evner å begeistre langt utenfor egne landegrenser, siteres Kuraas på.

Artikkeltags