Selv om snøen så langt har uteblitt i Narvik så vil det også denne sesongen bli vinter i fjellene og mange kommer til å ta seg ut på ski.

Snøskredvarslingen Varsom.no som neste uke starter opp med snøskredvarsel ønsker å gi skifolket en litt tryggere inngangsport til vinterfjellet, det gjennom en rekke skredkvelder hvor det blir mulighet å lære litt mer om snø og snøskred.

– Skredkveldene er en perfekt mulighet til å få vite mer om snø og snøskred, hvordan du kan bruke skredvarselet og hvordan du kan gjøre tryggere valg, sier Heidi Bache Stranden i Snøskredvarslingen.

Selv om vår region ikke er med på oversikten over de 25 skredkveldene som arrangeres i løpet av november, så vil det bli mulighet å være med på foredrag om snøskred også i Narvik.

Fredag 9. desember arrangerer nemlig Narvikfjellet Kick off arrangement på Fjellheisrestauranten i samarbeid med Narvik Freeride.

På dette arrangementet skal også Turid Haugen fra NVE/Varsom holde foredrag om snøskred og skredsikkerhet.

Kick-off arrangementet har fri inngang, men Narvikfjellet melder på sine sider at det må bookes billetter da det er begrenset med plasser.