Gå til sidens hovedinnhold

Kutter i fergeprisene etter kystopprør

Artikkelen er over 1 år gammel

Avisa Nordland: Det har kokt langs kysten av Nordland etter at fergeprisene økte kraftig 1. januar.

Nå tar fylkesrådet grep, og kutter i billettprisen.

Det melder NRK Nordland torsdag ettermiddag.

Endringene vil, ifølge NRK, bli gjort så snart som mulig. Det er foreløpig ikke klart hvilke samband som får reduserte priser, eller hvor stor reduksjonen blir.

Priskuttet finansieres med penger fra en pott som er satt av til sikring mot økte drivstoffpriser.

Fylkestinget vedtok i desember å øke takstene på fergene for å ta inn 25 millioner kroner ekstra i billettinntekter. Noen fergestrekninger fikk 1. januar en økning i billettprisene på 20–30 prosent for en ordinær personbil, sammenlignet med 2019. For enkelte fergestrekninger er økningen opp mot 40 prosent.

Fylkesråd for samferdsel i Nordland, Bent-Joacim Bentzen (Sp), uttalte tirsdag til AN at det ikke er en ønskelig situasjon å være i.

– Jeg skjønner godt at folk reagerer. Det er fullt forståelig at denne økningen smerter. Vi vil ikke ha det sånn som dette, men denne prisøkningen er et symptom. Årsaken til at dette skjer er at vi får en dårligere økonomi i år, sier Bentzen til Avisa Nordland.

Han uttalte også at fylkeskommunen på sikt ønsker å redusere billettprisen. Tirsdag kunne han ikke si noe om når en eventuell reduksjon ville komme.

Kommentarer til denne saken