Kvotemeldingen må utsettes

Av
DEL


LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Sametingsrådet ber Stortinget om å utsette behandlingen av stortingsmelding nr. 32 (2018-2019) - Et kvotesystem for økt verdiskapning til høsten 2020.

Riksrevisjonens rapport om fiskeriene og behandingen av den i Stortinget vil være en viktig del av behandlingen av saken om kvotemeldingen fordi det er stor sannsynlighet for at behandlinga av revisjonsrapporten vil ha påvirkning på vedtaket som skal fattes i kvotemeldingen.

Stortingets behandling av den såkalte kvotemeldingen den 23. april er utsatt og flyttet til 7. mai. Grunnen til det er at Riksrevisjonens rapport om fiskeriene blir behandlet i Stortinget samme dag.

Stortinget og Sametinget er begge folkevalgte organ som har i oppgave å på best mulig måte ivareta innbyggernes interesser i Norge. Dette gjelder også i saker om forvaltning og kvotesetting innenfor de marine ressursene i sjøsamiske områder.

Når Riksrevisjonens rapport blir kjent den 23. april og stortingsbehandling av kvotemeldingen skal skje den 7. mai, er det for kort tid til å kunne ta med elementer fra revisjonens anbefaling inn i en meget viktig sak for oss på kysten og fiskerinæringen.

Ut fra dette ber Sametingsrådet Stortingets presidentskap om å utsette behandlingen av kvotemeldinga for økt verdiskapning til høsten 2020.

Vi mener det vil gi oss bedre tid til å kunne innarbeide viktige anbefalinger fra riksrevisjonen i vedtakene.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken