Gå til sidens hovedinnhold

Avslutter redningsaksjon – savnet vernepliktig antatt omkommet

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er ikke lenger håp om å finne det savnede besetningsmedlemmet fra kystvaktskipet «Nordkapp» i live.

Det melder Hovedredningssentralen (HRS) i Nord-Norge klokken 11.30 søndag formiddag.

– Søket etter det savnede besetningsmedlemmet fra KV «Nordkapp» fortsatte frem til morgentimene søndag 6. mai, men uten funn. Det regnes nå ikke lenger som mulig å finne den savnede i live, skriver HRS på sine nettsider.

Sivile fartøy

I 09-tiden søndag morgen gikk derfor redningsaksjonen over til søk etter antatt omkommet. De sivile fartøyene som har deltatt i søket er dimittert, men både «Nordkapp» og kystvaktskipet «Barentshav» fortsetter, melder Nordlys.

Forsvaret har informert de pårørende til den savnede mannen, opplyser HRS, som nå har overlatt til politiet å administrere det videre søket.

HRS uttrykker samtidig takknemlig overfor de mange sivile fartøyene, i hovedsak russiske, som har deltatt i aksjonen.

I førstegangstjeneste

Det var like etter klokken 10 lørdag formiddag at HRS ble varslet at et besetningsmedlem på «Nordkapp» var savnet. Mannen, som var om bord på skipet som en del av førstegangstjenesten, var da sist observert i 02.30-tiden natt til lørdag. Da befant skipet seg om lag 50 nautiske mil, eller 93 kilometer, nord-nordvest for Bjørnøya.

Fra siste, sikre observasjon til mannen ble meldt savnet, hadde skipet forflyttet seg 70 nautiske mil (130 kilometer) sørøst, til en posisjon like øst av Bjørnøya.

Kommentarer til denne saken