Fotballen ruller fortsatt i Narvik. Mjølner sine herrer i Norsk tippingligaen ligger fortsatt på femteplass. Fire serierunder gjenstår, og nest siste hjemmekamp for sesongen spilles mot Lillestrøm 2 på Narvik stadion søndag.

Foudil tilbake

Mjølner kommer fra to tap – begge mot lagene som ligger på toppen med samme poengsum 51 – Strømsgodset 2 og Gjelleråsen. Søndag kommer et nytt andrelag til eliteserieklubb til Narvik. Lillestrøm 2 spilte uavgjort mot Senja sist helg. Mjølner får tilbake viktig brikke til søndagens match på stadion.

– Lounges Foudil er tilgjengelig igjen og går rett inn på laget. Foreløpig har vi ingen som må stå over, sier trener Jan Tore Bakli.

Bakli sier det er viktig at Mjølner kommer på vinnersporet igjen, etter to kamper uten poeng.

– Vi jobber for å bli bedre, sier han og skyter inn at prestasjonen ikke var dårlig i de to tapene mot topplagene Strømsgodset 2 og Gjelleråsen.

Siste for damene

Helgens kamper Norsk tippingligaen avdeling 6: Senja-Fløya, Lørenskog-Gjelleråsen, FUVO-Skjervøy, Mjølner-Lillestrøm 2, Harstad-Skjetten.

Noen timer før herrelaget skal damelaget i aksjon. Serievinner i 2. divisjon og klar for neste års nye allnorske 2. divisjon spiller sesongens siste tellende kamp. Serieleder med ti av 11 trepoengere i serien mot bunnlaget som har tre poeng på sine 11 kamper, skal normalt være enveiskjør. Mjølner-damene vil nok avslutte sesongen i nord på beste måte. Før laget i 2023 for første gang skal spille i allnorsk dameserie. Det blir en helt annen verden, både når det gjelder reise og motstand. Mjølner valgte ikke å sende damene ut i 1.-divisjonskvalifisering i høst.

Persson ved roret

Narvik sine ubeseirede hockeyherrer ble forbigått av Comet på målforskjell som tabelltopp onsdag kveld. Det skjedde etter at Comet slo Furuset 5–1 i Oslo i midtuken. Narvik hockey drar til helgens to kamper på Lørenskog med fire seire av fire mulige. Og ny trener. Martin Persson tok i midtuka over for Elmo Aittola, som Narvik valgte å kvitte seg med etter det klubben kaller uenigheter.

Persson mangler backen Robin Söderqvist i helgens kamper. Han er skadet. To andre spillere kommer inn. Johan Ceder meldes kampklar igjen etter skade. Det blir selvsagt ei forsterkning.

Laiho Trondsen får sjansen

Så velger Martin Persson å gi en veteran plass i troppen. Tomas Laiho Trondsen er i troppen til kampene mot Lørenskog. Han debuterte for Narvik i 1. divisjon høsten 2016, og spilte sin siste kamp for herrelaget i daværende Get-ligaen i 2019-2020-sesongen. Laiho Trondsen hentes ikke utrent fra godstolen.

– Tomas fortjener sjansen etter å ha vært god på trening med andrelaget. Han har spilt innebandy, er godt trent og viser positive ting. Det skal være kamp om å komme inn i stallen til kampene i 1. divisjon, sier han.

Persson ønsker at det skal være konkurranse – og at de som viser seg frem på andrelaget ser at om de er gode nok så vil det være muligheter.

Helgens kamper 1. divisjon ishockey, lørdag: Furuset-Bergen, Lørenskog-Narvik, Hasle Løren-Nidaros. Søndag: Furuset-Bergen, Lørenskog-Narvik, Hasle Løren-Nidaros, Comet-Gjøvik