Lørdag var det skirenn i Bjerkvik. Det er det ikke alle som visste om. For Bjerkvik skiklubb hadde kjørt opp løyper til rennet. Men lørdag morgen bevitnet Rune Skog at slettes ikke alle respekterte det. Han ble møtt med nedtråkkede skispor.

– Det er ikke alle som forstår at det store flate feltet ved siden av sporet faktisk også er et skispor. Det er laget for skøyting, sier Skog.

Skisporet ble imidlertid kjørt opp på nytt.

– Dette blir mye ekstraarbeid for oss. Tråkkemaskinmannskapet bruker fire timer av sin fritid på dette når det kjøres. Og det gjør de helt gratis. Det kjøres i hvert fall fem ganger i uken. Det er de som hevder at de har sin fulle rett til å gå, men det er ikke de samme folkene som deltar på dugnad, kommer det i klartekst fra Skog.

Det finnes ingen skilt som forteller om reglene. De kan kort oppsummeres slik.

– Vi kan ikke nekte folk å gå der, men det er greit å vise litt hensyn, spesielt når det skal være skirenn. Når det gjelder hunder så ønsker vi ikke dem her. Hvis vi tillater det så blir det vel hundespann også her, og det kan vi ikke tillate, forteller Skog.

Nå vurderer skiklubben å sette opp skilt som forteller om reglene.

– Vi stopper ofte opp og opplyser folk om hvordan vi vil ha det her, men det er mange som blir overrasket av det. Det er noen som ikke visste om forbudet, og så er det helt sikkert de som bare gir faen, kommer det fra Skog.

Les også: