Gå til sidens hovedinnhold

Torsdag starter Lars Monsen på turen. I Indre Troms trenger de fremdeles flere som kan bære

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag formiddag legger Lars Monsen ut på tur sammen med 100 DNT-frivillige, et ukjent antall turglade nordmenn og et uvanlig solid kamerateam.

"Monsen minutt for minutt" følger Lars Monsen på tur i fire fjellområder. Totalt bidrar 400 fra Den Norske Turistforening, DNT, med å bære utstyr, lage mat, rydde camp og turstier.

Indre Troms

Turen starter på Hardangervidda torsdag, og 1.-5. august går han i Indre Troms. Han går også i Vestrålen  25.-29. juli. Der går han Nyksund-Stø, Haugsnes-Beitind-Guvåghytta og Fjærvoll-Lynghaugtinden-Vetten-Steine.

Planlegg turen godt 

Alle som vil kan bli med på turen, men det er som alltid på tur ellers: På eget ansvar. Hver og en må organisere det en trenger for en hvilken som helst sommertur i fjellet på egenhånd. Man må gå gjennom ruta,  planlegge turen og pakke med alt som trengs av mat og utstyr til overnatting, skriver DNT i en pressemelding.

Les også

Nå kan du få bli med Lars Monsen på tur

 

– Det er ingen påmelding til turene, så vi vet ikke hvor mange som kommer, men det vi vet er at det har vært mye folk i fjellet til nå. Vis hensyn til hverandre og naturen, og ha med det du trenger av utstyr! Alt du trenger å vite finner du på dnt.no/monsen, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.  

Strålende turvær meldes 

Sakte-TV er ikke nytt for verken NRK eller nordmenn, men å sende direkte i fjellområder med varierende dekning på denne måten, har aldri blitt gjort tidligere. NRK har testet i månedsvis og det er mye som skal klaffe fra sendestart.

En ting som ser ut til å bli som bestilt, er godt TV- og turvær. Meteorologene melder sol gjennom uka, men det er fortsatt svært tørt i terrenget.  

–  Det er totalforbud mot bruk av ild i området. Å bruke gassbrenner med jetboil er tillatt, men det forutsetter at hver og en tar ansvar og er svært forsiktig. Tiltak er å ikke fyre på lyng, men nær vannkilder, i snøfonner eller på stein. 

De betjente hyttene på ruta har ekstra mat, slik at det er mulig å få kjøpt det underveis. Men siden antallet som skal gå med Monsen er usikkert, må alle uansett ha med proviant i sekken, sier Nils Øveraas, som selv blir med på turen på Hardangervidda i pressemeldingen.

Noen få frivilligoppdrag igjen 

Det er en omfattende logistikk når fjellheimen skal omgjøres til et vandrende TV-studio. Mange frivillige har meldt og det er venteliste flere steder. Det er fremdeles behov for bærehjelp i Indre Troms og til enkeltoppdrag i Jotunheimen.

Kommentarer til denne saken