I dag er vi stolte, og ganske spente. Papiravisen du får torsdag eller leser som eAvis har gjennomgått en ekstrem forvandling. Det vil si; Fremover er fortsatt lokalavisen for Narvik-regionen, og du finner innholdet vårt der du er vant til å finne det: Sportssidene er der du alltid har funnet sportssidene våre. Og debatt der du alltid har funnet debattsidene. Og været og dagens bilde på sistesiden. 

Men forhåpentligvis vil du oppleve at papiravisen vår er enda litt mer oversiktlig, mer ryddig og lettere å lese. Papiravisen har fått ny drakt. Og nye farger. Det er ikke tilfeldig, men har ingenting med måten aviser brukte farger på tidligere, da fargen også uttrykte partitilhørighet. Fremover er partipolitisk uavhengig, og eies også nå av en stiftelse som kun har som oppgave å eie aviser, uten bindinger av noen slag. Er du en ekstra ivrig papiravisleser, vil du se at vår nye drakt ligner på andre av Amedias aviser, for eksempel Avisa Nordland. Det er ikke fordi vi kopierer, men fordi vi bruker samme verktøy for å redigere papiravisen og samme sett med maler. Uttrykket vi nå får, representerer mer det Fremover ønsker å oppfattes som.

Nå i mars er det ett år siden vi i Fremover lanserte vår nye digitalavis, og giret opp vår digitale satsing. Satsingen ga oss et løft: Antallet abonnenter fortsetter å øke, og veksten kommer digitalt. Flere og flere bruker Fremover, oftere og oftere. Fremover har satt konsernrekord i et måltall alle Amedias aviser forholder seg til, som forteller hvor mye sakene våre blir lest. 

Samtidig gjorde vi grep med papiravisen, først og fremst ved å endre antallet utgivelser og øke sidetallet. Disse grepene frigjorde ressurser i redaksjonen som vi har brukt til å lage mer journalistikk, blant annet ved å være mer til stede på det som skjer i Narvik-regionen på kveldene og i helgene.

Nå gjør vi nye endringer, og turen er altså kommet til papiravisen vår. Gjennom tidende har mange spådd papiravisens død, og bransjen selv har ikke vært gode på å snakke opp papiret. Dessverre. Mange har også tolket grepet Fremover gjorde i fjor som en av de mange berømte spikerne for papiravisen, men sannheten er at grepet ble gjort nettopp for å sikre et videre liv for lokalavisa.

Når vi nå pusser opp papiravisen, gjør vi det også for å vise at vi bryr oss om papiravisleserne våre og papiravisen vår. I tillegg til det du ser av nye farger og streker, blir det også noe mer nytt innhold. Eller snarere et gjensyn med innhold mange kanskje har savnet. På debattsidene kommer Dagens telefon og #schnakkes tilbake. Mange har spurt hvor det er blitt av denne spalten, og selv om innholdet har vært med, har det ikke hatt fast plass. Det får det nå.

I tillegg gjeninnfører vi «Byrunden». Det blir kanskje ikke helt den samme «Byrunden» som du kjente fra før, men noe tar vi med oss. Det viktigste for oss er å gi det nære og nye som skjer i Narvik en egen plass i avisen. Vi skal ikke prioritere vekk distriktene, men redigere avisen tydeligere. 

Vi håper du blir fornøyd med «nye Fremover».