Gå til sidens hovedinnhold

Utsetter åpningen av Trældal-tunnelen

Artikkelen er over 5 år gammel

Åpningen av den nye Trældal-tunnelen og innkrevning av bompenger er utsatt til august/september.

Det melder Statens vegvesen i en pressemelding.

Åpningen var i utgangspunktet planlagt i midten av juli, men på grunn av forsinkelser i forbindelse med leveranser av viktig utstyr til tunnelen, er åpningen utsatt til august/september.

Tunnelsikkerhet er viktig

Tunnelen åpner ikke for trafikk så fort den er ferdig bygget. Da går den inn i en fase hvor den skal stå uten trafikk over lengre tid, for å teste at alt av teknisk utstyr fungere slik det skal.

- Når tunnelen er helt ferdig trenger vi tid til å teste og justere avansert utstyr som er helt nødvendig for trafikantenes sikkerhet. Systemene skal dessuten være stabile en stund, slik at vi vet at alt fungerer når vi slipper trafikantene inn. Vi skal igjennom en omfattende prosedyre med sikkerhetsgodkjenning og dette er en trygghet for de som skal bruke tunnelen, sier Einar Karlsen, prosjektleder i Statens vegvesen i pressemeldingen.

- I tillegg til testing og justering av et avansert sikkerhetsutstyr er det mange som skal bli kjent med tunnelen før den åpnes for trafikk. Blant annet øver vi sammen med nødetatene, sier Karlsen.

Vegtrafikksentralen følger med

Den 1,1 km lange Trældaltunnelen har to havarinisjer, en på hver side, og tunnelen er utstyrt med nødtelefoner, brannslokkere og ventilasjon. Vegtrafikksentralen vil overvåke tunnelen døgnet rundt, slik den gjør med 80 andre i landsdelen. Sentralen varsler nødetater etter behov og kan fjernstyre stenging og ventilasjon i tunnelen hvis det er nødvendig, skriver vegvesenet.e6

Kommer tilbake med dato

I samarbeid med bompengeselskapet Hålogalandsbrua AS kommer vi tilbake med endelig dato for når innkrevingen av bompenger vil starte.

Kommentarer til denne saken