Legg ned Andøya Flystasjon

Arkivbilde fra en øvelse på Nordmela skytefelt på Andøya. Bildet viser luftvernsystemet NASAMS II. (Foto: Martin Mellquist / Forsvaret)

Arkivbilde fra en øvelse på Nordmela skytefelt på Andøya. Bildet viser luftvernsystemet NASAMS II. (Foto: Martin Mellquist / Forsvaret)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevHvor lenge skal vi måtte lese i avisene disse evindelige faktaopplysningene fra folk som tydelig er tilknyttet Andøy-aksjonen?

  • Påstander om misvisende tall for kostnader med oppbygging på Evenes.
  • Om manglende kostnadsanslag for sanering av flystasjonen på Andenes.
  • Om manglende kostnader for omlegging av E-10.
  • Om fredete våtmarksområder som hindrer nødvendige utvidelser.

Vedr. det siste problemet:Kan man ikke bare ekspropiere den billige private parkeringsplassen på Evenes,så får man jo masse plass! Dette vil jo også styrke økonomien til suksessbedriften Avinor som derved vil få høyt belegg på sine dyre parkeringsarealer.

Når våre ansvarlige sentrale myndigheter ikke offentlig har imøtegått alle disse påstandene,ja,så må det bety at det bare er tull alt sammen! - Og ta nå dette med de vanskelige innflyvningsforholdene på Evenes som en del flyvere har trukket fram,og som noen hver av oss har erfart. La nå bare klimaendringene virke noen år,så skal det jo bare bli godvær!

- Og alt dette gnålet fra Andøytilhengerne om underestimerte kostnadsprognoser!

Nå må vi begynne å stole på våre myndigheter!De har vel sjelden gjort noen feil prognoser - iallfall ikke i militær sammenheng.Tenk bare på de utallige oberster og generaler i departementet,som sitter og regner og finregner på tallene.

Se på Ørland,se på fregattene, se på kystvakthelikopterne,for ikke å snakke om truckene som skal dra de nye jagerflyene!

Alt er i de beste hender.

- Når dette er sagt,finnes det jo en mikroskopisk mulighet for at det kan være en annen forklaring på dagens virkelighet.Slik som i de riktig gode gamle dagene.I Gerhardsens regjeringstid.Når man hadde landsmøte, og det ble gjort viktige vedtak,kunne det være fordi «noen hadde snakket sammen».

Hvis - jeg gjentar «hvis» - noen tror det er slik det henger sammen,bør man kanskje vurdere å stemme på Senterpartiet i år.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags